Skrivekonkurranse

Vinneren av skrivekonkurransen

Vi lo så vi grein av Ingvilds bidrag.

VINNER: Ingvild Smørvik fra Oslo er vinner av skrivekonkurransen med en tekst som fikk oss til å hikste av latter.
VINNER: Ingvild Smørvik fra Oslo er vinner av skrivekonkurransen med en tekst som fikk oss til å hikste av latter. Foto: FOTO: Cecilie Sønsteby
Publisert Oppdatert

- Yessss! jubler Ingvild Smørvik (40) mens medpassasjerer på trikken ser spørrende på henne. Det som skjer, er at hun nettopp har fått beskjed om at hun har vunnet Kvinneguidens skrivekonkurranse med tema «Ny start».

Vinnerteksten hennes «.... og så kom du på at det rekker du jo for faen ikke, for det er gløggfest på skolen» fikk oss til å le så vi lå langflate da vi leste den. Gjenkjennelsen i det absurde desemberjaget gjorde både godt og vondt.

Les hele teksten her.

- Jeg fikk mange reaksjoner, og folk har uten tvil kjent seg igjen, forteller Ingvild.

Hun skrev teksten helt og fullt basert på eget erfaring.

- Og mens det toppet seg for meg før jul, tenkte jeg at det kan da vel for f... ikke være bare meg som har det slik!

Pepperkakehelvete

Den antagelsen viste seg å stemme godt, bedømt ut fra både kommentarfelt og reaksjoner direkte til Ingvild. Mange har ledd seg gjennom teksten mens de har håpet på mer førjulshygge neste år.

Mest respons har Ingvild fått på beskrivelsen av pepperkakebaksten. Selv om det er noen måneder siden nå, så er det kanskje friskt i minne for flere enn undertegnede hvordan pur kakebakeglede gikk over i timer med pepperkakestekehelvetet:

«En hyllest til alle som i begynnelsen av desember tenker at du skal bake en hel masse greier og ha masse tid til overs før du kommer på at du sannsynligvis blir stående alene og trykke ut pepperkaker når ungene går lei etter første brett, og så kjøpte du to kilo ferdig pepperkakedeig for å være på den sikre siden, og nå har du fem timer uttrykking av griser og hjerter og damer og menn foran deg, og ender opp med å tenke at små klumper av deig som du trykker flate også er pepperkaker.»

- Hvis noen har funnet trøst i å vite at vi er flere som har det slik, så har jeg oppnådd målet mitt med denne teksten, sier Ingvild.

Stor variasjon

Kommentaren til Ingvild var en av over 40 bidrag til denne skrivekonkurransen. Og vi i Kvinneguiden er imponert over alle de gode pennene som finnes blant våre lesere!

Og for en variasjon i innhold og stil! Mens Ingvilds bidrag var ler-så-jeg-griner-morsomt, har andre tatt for seg dypt alvorlige temaer som har rørt oss sterkt.

Som for eksempel Anette Kørra Lekves sterke tekst om hvordan hun opplevde det da lillesøsteren hennes ble utsatt for en brutal voldtekt:

«Jeg tok med meg dyna og flyttet inn på rommet hennes. Forsøkte å være samtalepartner. Være nær. Jeg så at hun var seg selv fremdeles – men skadet. Så at hun trengte tid til å heles. Så at hun holdt seg oppe, men bare så vidt. Så at noen venner var til støtte, mens andre trakk seg unna, valgte å snu seg bort.»

Alvorlige temaer

Eller Mona Torgersen tekst om sin egen oppvekst med en rusmisbrukende mor:

«Hvor er barnevernet?» spør du kanskje. De var der, de. Flere ganger. Filmet oss til og med. De fikk flere bekymringsmeldinger, fra skolen og fra andre i familien vår.

Jeg husker den gangen de var hos oss og filmet. Da var mamma med og lekte. Hun hjalp oss til og med leksene. Det hadde hun aldri gjort før.»

Vi har lest om nyttårsforsetter og om sosial angst. Og vi har lest den såre teksten til Vilde Bratland Hansen om gradvis å miste en kjær bestemor til demens. For å nevne bare noen. Vi takker for alle de fine bidragene vi har fått inn, og minner om at tema for skrivekonkurransen ut april, er «Styrke».

Kløe i hodet

Ingvild Smørvik er det godt mulig vi får se mer til i spaltene hos Kvinneguiden. Hun beskriver skriveprosessen som en «kløe i hodet». Når kløen melder seg, da vet hun at det er ord som må ut.

- Jeg er blant dem som er veldig glad for Facebook. Der har jeg fått utløp for behovet for å uttrykke meg om alt jeg er opptatt av, sier hun.

Det være seg folk som blir behandlet dårlig, urettferdighet, å være kvinne... eller noe helt annet. Vi i Kvinneguiden venter spent på at kløen skal melde seg igjen.

Vil du lese flere kommentarer fra bra damer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Her er noen kommentarer til inspirasjon:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning