HETS I KOMMENTARFELT:

"Det er helt utrolig, at det i VERDENS rikeste land, finnes idioter som deg"

Thea har fått merke hva netthets er og undrer: Er de like sure i virkeligheten også?

KOMMENTARFELT: Thea Klingenberg har for første gang fått merke hvordan det er å bli utsatt for netthets i kommentarfeltene etter at hun engasjerte seg for at barn skal bli behandlet pent når de går Halloween.
KOMMENTARFELT: Thea Klingenberg har for første gang fått merke hvordan det er å bli utsatt for netthets i kommentarfeltene etter at hun engasjerte seg for at barn skal bli behandlet pent når de går Halloween. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Thea Klingenberg

Thea Klingenberg er 32 år, fra Oslo, jobber som radioprodusent i Bauer Media og driver bloggen theaklingenberg.no.

KOMMENTAR:

Hvorfor er dere så sinna?

Hvordan ser dere ut, dere som slenger dritt på internett? Ja, jeg mener deg, du som sitter ved tastaturet ditt der hjemme, med colaen i den ene hånden og pungen i den andre, og hater andre folk gjennom skjermen. Når ble du så tøff? Hvorfor er du så sinna?

Kanskje ser du ikke sånn ut (dessuten er det nok vanskelig å skrive på et tastatur hvis begge hendene er opptatt), det er kanskje bare mine høylytte fordommer som maler det bildet av deg.

Kanskje er du kvinne, en ung, morsom venninne og hyggelig dame på dagtid, mens du om kvelden sender hatmeldinger til sønderknuste bieberfans? Jeg lurer på en ting; når ble du så forbanna?

Hatmeldinger

Den siste uka har hetsen og drittslengingen grodd og kost seg i norske kommentarfelt, småjenter har fått hatmeldinger fra hele verden, fordi de sølte noe vann så en fyr surna og gikk av scenen. Blogger Sophie Elise fikk så mye pes for lure-innlegget sitt at Norsk Folkehjelp har måttet gå ut og forsvare både henne og seg selv, i forbindelse med (det vellykkede) forsøket på å skape blest rundt viktigheten av førstehjelp.

Kommentarfelt-joumfru

Selv har jeg for første gang vært tre minutter i kommentarfeltsrampelyset, fordi jeg våget meg frempå og ba om at sønnen min ble tatt godt imot på Halloween.

La meg bare si; det er overveldende å være kommentarfelt-jomfru, selv når saken du fronter handler om barn i rare kostymer og godteri.

Nå skriver jeg ikke dette fordi jeg fikk utålelige mengder hets, jeg fikk sikkert «normal dose», inkludert noen grove tekstmeldinger, drøye kommentarer og trusler om hundeangrep. Jeg blir bare så fryktelig nysgjerrig, hvorfor slenger folk så mye dritt?

I det virkelige livet

Er det sjalusi? Er det mangel på oppmerksomhet som gjør at dere skriker i kommentarfeltene? Eller er dere alltid så sure i virkeligheten også?

Går dere inn på møterommet på jobben, hører på sjefens plan for uka og sier; «Det er helt utrolig, at det i VERDENS rikeste land, finnes idioter som deg! Du burde vært henrettet med nakkeskudd!».

Er du kanskje i et møte i barnehagen, og etter at personalet har vist frem barnas tegninger med temaet «Høst», så svelger du en bollebit, kremter og sier; «For noen jævla talentløse drittunger de er!! Visne blader og schtøgge farger!! Burde vært abortert hele gjengen!!».

Snakker du, «i det virkelige liv», sånn som du gjør på internett?

En stemme i debatten

Verdensveven er genial, den åpner for at alle, også de som vanligvis ikke har en stemme i samfunnsdebatten, nå kan ytre hva de vil. Det er glimrende med uenigheter, diskusjoner, konstruktiv kritikk, opposisjon, kanskje til og med krangling, men du skal ikke scrolle langt ned i ulike kommentarfelt før det dukker opp hat, hets eller i beste fall; skikkelig sinte, usaklige kommentarer.

«Jeg er bare kritisk»

Du som leser dette tenker kanskje nå; «Jeg er bare kritisk, det er det lov å være», og ja, det er det selvsagt. Men trenden i den offentligheten vi alle kan ta del i, der alle kan være med og diskutere, blir stadig mer dominert av personangrep, mobbing og hat, det virker som folk «tøffer seg», tar igjen, drar på - til alle saklige argumenter, informative innspill og konstruktiv kritikk er druknet i kloakk.

Så hvem er dere? Og hvorfor er dere så sinna?

Vil du lese flere kommentarer fra bra damer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning