Tulle med kjendisbilder

- Slik ser det ut når en normal kropp gjør dette!

Celeste gjenskaper kjendisenes instagrambilder - og verden elsker det!

IKKE GLANSET: Celeste Barber viser hvordan det kan se ut når vi vanlige folk skal prøve å gjenskape bildene til kjendiser. Hva synes du?
IKKE GLANSET: Celeste Barber viser hvordan det kan se ut når vi vanlige folk skal prøve å gjenskape bildene til kjendiser. Hva synes du? Foto: FOTO: Instagram
Publisert Oppdatert

Den australske komikeren Celeste Barber har 825 000m følgere på Instagran. Hvorfor? Jo, fordi hun på en hysterisk morsom måte gjenskaper kjendisers instagrambilder - og viser hvordan de ulike positurene ser ut når en vanlig person gjør det.

- Det ser ut til å være en trend at mennesker har skremmende stor innflytelse kun fordi de er rike eller pene. Så jeg tenkte det ville være morsomt å se hvor dumt det vil se ut for en som hverken er rik eller pen å gjenskape bildene deres, forteller Celeste, som etterligner bildene til blant andre Kylie Jenner, Gigi Hadid og Justin Bieber.

Mange ser bildene hennes også som innlegg i debatten om det umulige kroppsidealet som kjendiser bidrar til ved å spre bilder av seg selv med lite klær og unaturlige positurer. Mens de perfekte bildene på Instagram bidrar til et uoppnåelig kroppsideal, får Celeste oss til å le - og til å gi oss selv litt slækk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SELFIE: Selfie i speilet på badet - hos den britiske reality-kjendisen Charlotte Crosby - og hos Celeste Barber.
SELFIE: Selfie i speilet på badet - hos den britiske reality-kjendisen Charlotte Crosby - og hos Celeste Barber. Foto: FOTO: Instagram

Tulle med kjendisbilder

Jenny Jordahl, designer, blogger og forfatter av boken «F-ordet - 155 grunner til å være feminist», mener Barber tar media- og kjendisbransjens enorme kroppsfokus på kornet.

PERSONLIGHET: - I Celeste Barber sien bilder er det personligheten som kommer gjennom, ikke budskapet om at alle kropper er vakre, sier Jenny Jordahl.
PERSONLIGHET: - I Celeste Barber sien bilder er det personligheten som kommer gjennom, ikke budskapet om at alle kropper er vakre, sier Jenny Jordahl.

- Det er et tankekors at kontrasten mellom kjendisenes supermodellkropper og Celestes vanlige kropp får oss til å le så mye. At en helt vanlig kropp virker så utrolig annerledes og komisk i forhold til kroppene vi ser mest av i media og reklame. Avstanden mellom hvordan vi tenker at en kvinnekropp skal være, og hvordan kvinnekropper stort sett er, er veldig stor, sier Jordahl.

Celeste Barber får oss til å føle oss mer normale, tror hun.

Jordahl påpeker at det er mange som ønsker å se flere normalkropper for å veie opp for det magre kroppsidealet som pushes på oss fra reklamer, magasiner, blogger og filmer.

- Folk vil gjerne se vanlige damekropper. Det dukker stadig opp saker med folk som viser frem normalkroppene sine, gjerne under tittelen «stolt av normalkroppen», og jeg har forståelse for behovet. Folk er helt sulteforet på noe det er mulig å relatere seg til.

Samtidig ser ikke Jenny poenget med å dytte kropper opp i ansiktet til folk for en hver pris.

- Må vi egentlig være stolte av kroppene våre? De er jo bare kropper. Personlig tror jeg vi kunne hatt godt av å flytte fokuset vekk fra hele kroppen. Å bekjempe kropp med enda mer kropp kan fungere litt mot sin hensikt, fortsetter Jordahl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HATER: Hater du det ikke når du får krampe mens du lakker neglene? Sånt skjer - for Victoria Beckham og for Celeste Barber.
HATER: Hater du det ikke når du får krampe mens du lakker neglene? Sånt skjer - for Victoria Beckham og for Celeste Barber. Foto: FOTO: Instagram

Sprø kjendiser

Celeste mener folk ler av bildene hennes fordi det er kjempemorsomt å se noen gjøre teite ting uten grunn.

POSERING: "Jeg liker å tenke på husarbeid, mens jeg lener meg mot veggen, helst litt full", skriver Celeste.
POSERING: "Jeg liker å tenke på husarbeid, mens jeg lener meg mot veggen, helst litt full", skriver Celeste.

- Jeg startet fordi det er morsomt, men det har fått meg til å innse hvilke sprø ting noen kjendiser gjør for å være aktuelle, sier komikeren.

Hun kaller det syltynne kroppsidealet bullshit.

- Kroppsbildet er hvertfall ikke noe jeg mister søvn over. Utseende har aldri vært noe som har gitt meg oppmerksomhet, en viss type venner eller en heit mann. Det har alltid vært humoren min. Jeg gir 50 dollar til alle som forteller meg at de synes jeg er morsom, ler Barber.

Normaliserende

Jenny Jordahl mener det Celeste gjør funker.

- Selv om bildene handler om kropp, og er en kritikk av kroppsbildet vi har, så er ikke budskapet at man er «vakker» med normalkropp. Hun normaliserer den vanlige kroppen, uten at skjønnhet er fokuset. Det er der forskjellen ligger, og det er derfor jeg digger bildene. Humoren og personligheten hennes er det som skinner igjennom, forteller den norske forfatteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BADEKAR: Å balansere på badekarkanten er en kunst Paris Hilton ser ut til å mestre perfekt. Men hvor lett er det, egentlig? Celeste tester.
BADEKAR: Å balansere på badekarkanten er en kunst Paris Hilton ser ut til å mestre perfekt. Men hvor lett er det, egentlig? Celeste tester. Foto: FOTO: Instagram

Ikke dritbra i bikini

Da Celeste var liten var hun mer selvbevisst.

- Jeg ble klar over at de pene jentene ville få ting litt lettere enn de som ikke var så pene. Men jeg tror, fordi jeg fant ut dette ganske tidlig, at jeg lærte meg å fokusere på det jeg var god på. Det viser seg at å se dritbra ut i bikini ikke er min sterkeste side, men jeg kan fortelle en jævla god bank-bank vits.

Avslører bløffen

Jenny Jordahl peker på at Celeste har fått så mange fans fordi hun er «på lag» med vanlige folk.

- Jeg er stor fan! Kvinnekroppen er spesielt utsatt i dag. Avkledde damer brukes som illustrasjonsbilde til alt mulig rart, og vises ofte i urealistiske og seksualiserte positurer. Og oppå det hele er bildene gjerne retusjerte!

Slik bilder ser vi hele tiden, uten at vi snakker så mye om dem. Men mange kvinner merker likevel presset godt. Jordahl mener Barber gjør noe viktig.

- Det er et enormt gap mellom oss vanlige folk og idealet vi forventes å strekke oss etter. Det kan være lett å glemme at verden ikke er som den ser ut på glansede magasincovere, eller inne på kjendisenes instagramkontoer. I Barbers bilder blir det hele latterlig åpenbart. Hun avslører bløffen, forteller Jordahl.

- Jeg merker jeg heller vil strekke meg etter å bli som Celeste Barber enn Kim Kardashian. Det er ganske befriende. I tillegg er det godt å kunne le litt av det hele.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning