Riktig reisetilbehør

Slik velger du riktig. Bildespesial.

Publisert Oppdatert
Nå er det straks tid for sommerferie, da gjelder det å ha praktiske vesker og kofferter som kan bære det du trenger å ha med deg på tur.

I de siste årene har det blitt trendy å la reisetilbehøret fungere som et matchende element til antrekket, men det aller viktigste er nok allikevel for de fleste at kofferten er slitesterk, og rommer alt du vil ha med deg. Så hva skal du se etter?

Sikker investering

Linn Syversen, PR ansvarlig for Samsonite i Norge forteller at det alltid er smart å velge en lett utgave, både for weekendtur og for langtur. Jo lettere koffert, jo mer kan man ta med seg og jo mer kan man shoppe på reisen!

Les også: Få maks ut av livet

Les også: Pakkeangst?

Les også: Dette ødelegger reisen- Materiale er viktig i forhold til kvaliteten, tenk at kofferten eller bagen skal være slitesterk i lett og holdbart materiale. For lange turer er det i tillegg viktig å kunne organisere pakkingen optimalt. Om man skal reise til USA er også TSA (Travel Safe Aproved) lås et must, dette er en lås som kan åpnes av tollpersonalet uten å ødelegge eller bryte opp kofferten. Se derfor etter en koffert med denne typen lås, sier Syversen.

- Kofferter av god kvalitet koster ofte litt mer, men dersom den ender med å holde dobbelt så lenge vil investeringen lønne seg. Det er også lurt å søke litt rundt og sjekke gode forbrukersider som har gjort tester av kofferter, tipser Syversen.

Kofferttrender

Lyst på reisetilbehør som faktisk passer din egen stil? For sommeren ser Samsonite særlig to trender for kvinners reisetilbehør, i tillegg til det økte fokuset på letthet, styrke og holdbarhet.

- Den ene retningen går mot design og lekre detaljer, for eksempel sofistikerte farger som gull, sølv, lilla og sort, sier Syversen og fortsetter;

- Den andre retningen er mer sommerlig og leken, og viser sterke farger som er en del av det store trendbildet denne sommeren.

Husk på

  • Kofferten du skal ha med deg som håndbagasje, må ikke ha større ytre mål enn totalt 115 centimeter, anbefaler flyorganisasjonen IATA. Dette tilsvarer en koffert/bag med målene 55 x 40 x 23 centimeter.
  • Hardplast eller mykt stoff: Plastkoffertene er generelt tyngre enn stoffkoffertene. Mens plastkoffertene er mer solide, tåler støt og ikke hekter seg i annen bagasje, er mykkoffertene lettere å stue i bagasjehyllen.
  • Mykkoffertene har normalt også flere innvendige og utvendige lommer og rom med glidelås enn hardplastkoffertene.
  • Den innvendige plassen: Varierer fra snaue 30 liter til over 100 liter i enkelte av mykkoffertene som kan utvides.
  • Hjulene er et svakt punkt på mange trillekofferter, og her er det store forskjeller på kvaliteten. Det er en fordel at hjulene står langt fra hverandre og er størst mulig.

  • Kilde: VG.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning