Hit drar vi i sommer

Dette er våre favorittdestinasjoner.

Hit drar vi i sommer
Hit drar vi i sommer
Publisert Oppdatert
1 av 5 nordmenn har sol- og badeferie som sin hovedferie i sommer. Hellas og Spania er sydenfavorittene, ifølge en undersøkelse fra FINN reise.

Selv om mange nordmenn tradisjonen tro tilbringer hoveddelen av sommeren i hytter og feriehus - prioriterer 20 % sol- og badeferie. Mye tyder på at det er Hellas og Spania som er høyest elsket som sydendestinasjoner. 15 % vil helst på sydentur til Hellas i sommer, tett etterfulgt av Spania med 13 % av svarene. Det viser undersøkelsen som er gjennomført av Norstat på vegne av FINN reise i mai.

- Synet av greske sandstrender og hvite, pittoreske hus har brent seg fast på netthinnen til nordmenn. Hellas er alltid en favoritt. Det henger nok sammen med at Hellas er blant de mest etablerte sydendestinasjonene, slik at tilbudet av reiser også er stort dit. I tillegg tror jeg mange oppfatter grekerne som vennlige og møtekommende, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Alt inkludert

Rolf Forsdahl, direktør for reiseliv i HSH, mener at ønskene våre er knyttet til tradisjoner.

Les også: Pakk praktisk

Les også: Riktig reisetilbehør

Les også: Spar penger på turen- Spania er sydenferiens fødeland, og representerer det mange leter etter; et sted hvor de kan slappe av, føle seg frigjorte og omgås andre turister. Folk som holder en knapp på Hellas søker kanskje noe litt mer genuint, og har gresk musikk, mat og natur i tankene, sier Forsdahl, som mener at "all inclusive" og opplevelser er sterke trender for syden-sommeren.

Italia foretrekkes av 9 %, og både Kroatia og Thailand av 6 %. Tyrkia kommer på sjetteplass, med 5 % av svarene.

Dette søker vi mest på

- Hellas og Spania er også det vi søker mest på for tiden, med Kreta og Mallorca i spissen. Men Tyrkia er også populært, så det er ikke alltid samsvar mellom hva vi ønsker og hva vi faktisk gjør. Italia og Kroatia utmerker seg for eksempel ikke på mest søkt-lista. Det kan tyde på at vi drømmer om dyrere steder, men tenker mest på pris når valget skal tas, sier Berge.

Sikrer seg mot dårlig vær

Undersøkelsen viser også at det er en del som har fjorårets dårlige sommervær i Norge friskt i minne. Rundt 1 av 10 prioriterer i større grad en utenlandstur med "solgaranti" denne sommerferien. Men, vi har ikke hastverk med å bestille selve ferien. I mai var det 33 % som ikke hadde bestilt ennå.

Videre er mange av oss i det sosiale hjørnet, og 15 % har tenkt å tilbringe hovedferien på besøk hos familie og venner. En del legger også ut på rundreise; 9 %, eller oppholder seg i en storby; 8 %. Interrail og cruise er minst populært.

Kilde: Pressemelding FINN Reise Spania220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning