Slank sommer

Sommer betyr ikke at man må ligge på latsiden. Slik får du en aktiv sommerferie!

Slank sommer
Slank sommer
Publisert Oppdatert
Ferie betyr å legge hverdagens kjas og mas bak seg for en stakket stund. For mange har det også blitt synonymt med at alt man gjør i hverdagen skal man unngå - også de positive tingene.

Les også: Treningsekspertens favoritt

Les også: Mål deg slank

Les også: Tren med babyen din


- Den aller største fellen er vel at man ser på trening som "et ork" og at "ferie" innebærer å ligge som et slakt for å slikke sol, sier Line Marion Nielsen Kjøniksen, Kvinneguidens treningsekspert, Personlig Trener og Livsstilscoach.

Det betyr at mange av oss drikker mye alkohol, spiser usunn mat i store porsjoner, og dropper trening i løpet av sommeren.

- Dette er den verste kombinasjonen om du ikke ønsker å legge på deg. Alkoholen setter forbrenningen ned og kaloriene man inntar legger seg fort på kroppen, påpeker treningseksperten.

Trening kan være deilig avbrekk
Hun forteller at aktive ferier heldigvis har blitt mer og mer vanlig, og at de aller fleste turoperatører er flinke til å ha et aktivitetstilbud som passer hele familien.

- Alt fra vannaerobics til fotball og tennis. Mange hoteller har også treningsrom for de som ønsker å få en pause fra solen. Og en pause fra solen trenger vi, i hvert fall har huden godt av det, understreker Kjøniksen.

Og sommerens varme er heller ingen unnskyldning for å ikke trene litt.

- Det er ofte aircondition på treningsrommene som gjør det til et deilig avbrekk å trene. Hvis man ikke vil gå inn for å trene på ferie kan man enkelt ha med seg gode sko og gå eller jogge en tur om morgenen eller kvelden utenom den verste varmen. Legger man til noen enkle styrkeøvelser etter turen 2-3 ganger i uken får man godt med trening selv på ferie, mener Kjøniksen.Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, livsstilscoach/motivator og driver nettstedet Gympartner.no.

Unngå fristelsene
- Svømming i basseng eller havet er også fin sommer-trim! Det finnes et hav av muligheter til å trene på ferie, så det er ikke mulighetene det står på om man er i dårlig form etter ferien, det er viljen det står på, legger hun til.

Samtidig understreker Kjøniksen at man absolutt kan kose seg litt, dersom man også sørger for å holde seg aktiv.

- Trener man kan man unne seg mer, men husk at kaloriene baller på seg hvis man tyr til mange fristelser som is, snacks og brus. Intervalltrening er bra for å kvitte seg med overflødig fett, så det anbefaler jeg dersom man virkelig vil prøve å få ned fettprosenten eller vedlikeholde formen samtidig som man ønsker å kose seg litt i sommer. Husk selvsagt å holde styrketreningen i gang et par ganger i uken også, muskelmasse er ferskvare og det er synd å gå høsten i møte i dårlig form. Det er vanskelig å komme i gang og man må begynne på nytt. Gjør heller en liten innsats i sommer, råder treningseksperten.

Les mer på Line Marions blogg.

aktiv_hoyde.280x420

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning