Skreddersydd trening

Med den nye appen kan du trene når som helst. Vi testet den!

Skreddersydd trening
Skreddersydd trening
Publisert Oppdatert
- For meg er fordelene at jeg kan få tilgang til et treningsprogram gjennom en egen "personlig" trener via telefonen. Dessuten får jeg, via headsetet, instrukjoner om hva og hvordan jeg skal utføre øvelsen og nedtelling av gjenværende tid. Jeg får også min favorittmusikk koblet til økten, skryter Kristine W. Lium.

Hun var en av instruktørene i Nike-teamet som demonstrerte, for et tjuetalls journalister på SATS Bislett forrige uke, hvordan den nye appen for iPhone, Nike Training Club (NTC) kan brukes.

Belønning som motivasjon

Med over 60 ulike treningsøkter utviklet av profesjonelle personlige trenere inneholder appen, som er gratis å laste ned, 90 ulike treningsøvelser beskrevet både med video og tale, og som også kan kobles til egen nedlastet musikk på telefonen.

- Jeg tror fordelene med Nike-appen er mange, men det at det gjør det enkelt og tilgjengelig å trene er noe mange ser på som viktig. Jeg har spillelister som jeg har satt sammen i iTunes og i Spotify og kan velge ut fra dagsform hva jeg vil ha der og da. For meg er musikken utrolig viktig når jeg trener, så det er absolutt et kjempepluss at dette er så bra synket i appen, mener Lium.

Les også: Sexy oppstramming

Les også: Stå opp tidlig - bli slank

Les også: Kos er sunt


Hun forteller at man for hvert minutt man bruker appen kan kjempe seg mot nye "rewards" slik at man hele tiden følger egen fremgang.

- Etterhvert som man passerer de ulike stegene, blir flere og flere programmer tilgjengelige.

- Du må gjøre jobben

Lium tror at treningsappen kan gi folk flere valgmuligheter når det gjelder trening og at man virkelig får den effektive treningsøkten man ønsker seg.

- Jeg synes at appen gir meg en god push de dagene hvor det skorter litt på motivasjonen. Men også de dagene hvor jeg har masse egenmotivasjon er det fantastisk å kjøre noen av programmene slik at man ikke trenger å skape økten selv. For meg gir det en stor fleksibilitet og tilgjengelighet fordi jeg kan gjøre det når som helst og hvor som helst, samtidig som det bidrar til å skape variasjon og motivasjon, sier hun.

Treneren mener at en slik funksjon også kan bidra til at folk trener mer på egenhånd, enten det er i kombinasjon med gruppetrening eller alene.

Mulighetene er også mange når det gjelder nivåer, typer programmer og varighet, enten 15, 30 eller 45 minutter. I tillegg har man mulighet til å bruke NTC som gruppetrening, slik som vi gjorde da vi testet appen.

- NTC-appen gir deg tilgjengelighet, inspirasjon og coaching for å drive din økt fremover. Men app eller ikke, det er fortsatt du som må gjøre jobben. Nike ønsker bare å tilrettelegge for at du skal Make Yourself, sier Lium.nike220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning