Myk og kløfri babyhud

Slik beskytter du huden til babyen din.

Myk og kløfri babyhud
Myk og kløfri babyhud
Publisert Oppdatert
Babyens hud er ekstra følsom og reagerer raskere på ytre påkjenninger enn en voksen hud. Derfor er det viktig at vi tar ekstra godt vare på den. Her får du noen gode råd som hjelper deg å forebygge hudirritasjoner.

Vask nye klær før bruk

Nye klær kan inneholde rester etter stoffer fra produksjonen som kan irritere huden. Husk derfor alltid å vaske babyens klær før de tas i bruk.

Les også: Kreativt på barnerommet

Les også: Sexy i ventetiden

Les også: Gravid og trendy


Unngå varmt vann og såpe

Dette er nemlig med på å tørke ut huden. Unngå bading i for varmt vann, og vær nøye med å bruke produkter som er milde for huden og som tilfører fuktighet.

Anbefalte produkter

Kun et 20-talls firmaer med til sammen litt over 100 produkter har klart å få Norges astma- og allergiforbunds anbefaling.

Ta en titt på listen over vaskemidler, og hud- og kroppsprodukter og finn ut om du bruker de merkene som er milde mot babyens hud.

(Kilde: naaf.no)
Riktig vaskemiddel

Det er et hav av ulike vaskemidler der ute. Se etter varianter som er parfymefrie og uten fargestoffer og som er anbefalt av Norges astma- og allergiforbund.

Gode materialer

Grove materialer og kunststoffer kan skape hudirritasjoner. Unngå derfor disse materialene direkte mot huden. Bomull tåles godt av de fleste og er derfor et trygt valg. Velg gjerne bomull som er hvitt eller ubleket og som er godt utvasket.

Riktig dosering

Vær nøye med hvor mye vaskemiddel du bruker. Verken for mye eller for lite er bra. Ved overdosering er det risiko for såperester i tøyet, og ved underdosering blir ikke tøyet ordentlig rent. Følg doseringsanbefalingen på pakken for å sikre deg riktig mengde.

Sov godt

Sengetøy bør også vaskes før bruk for å fjerne eventuelle rester fra etterbehandlingen av tekstilene.

Skyll ut

De nye vaskemaskinene har i dag et lavt vannforbruk. Still maskinen på ekstra skylling hvis noen i familien har sart hud.

(Kilde: Blenda.no, Lilleborg.no)


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning