Kjedelig vennskap

Føler du at vennskapet holder på å skli ut i sanden, kan du piffe det opp med disse triksene.

Publisert Oppdatert
Et vennskap trenger likt et kjærlighetsforhold næring for å holde seg sunt og sterkt. Men i en hektisk hverdag med stramme tidsskjema og forpliktelser er det lett for at vennskapet sklir ut, og blir mer et pliktløp med en kaffe i ny og ne. Kanskje skjer det til og med så umerkelig, at du ikke skjønner hva som har skjedd før det er for sent.

Les også: Flere venner?

Les også: Kutt ut venninna!

Les også: Overrask venninnen din


Slik piffer du opp et døende vennskap:

1. Fortell hva du tenker
Fortell vedkommende at du til tross for hektisk hverdag ønsker å prioritere vennskapet, og finne på ting sammen. Fortell hva du setter pris på, og hvorfor vennskapet er viktig for deg.

2. Mimre
Fremkall bilder fra reiser, opplevelser, bursdager og lignende. Sett dere til rette med hvert deres fotoalbum, og tilbring kvelden med scrapbooking og mimring med de gamle CD-ene i spilleren.

3. Meld dere på kurs
Meld dere på et kurs dere vil få bruk for senere, som for eksempel vinsmaking. Kjøp inn et par flasker av favoritten, og inviter de andre venninnene på vinkveld, ost og kjeks og briljer med kunnskapene.

4. Overrask henne
Hun forventer kanskje ikke hjemmespa, filmkveld eller karaoke i stedet for den vanlige koppen med kaffe. Gjør litt stas på hverandre ved å gjøre litt ekstra ut av de vanlige treffene.

5. Opplevelser i gave
Dropp å kjøpe ting hun kanskje ikke vil få bruk for i gave. Kjøp heller en opplevelse dere kan ha sammen, som for eksempel en konsertbillet, festivalpass, kinobillett, eller spander en tur på kafé eller restaurant på henne.

6. Gå tur/tren sammen
En hektisk krevende hverdag kan ta livet av selv det beste vennskap. Med skole, jobb, trening, barn, og ulike forpliktelser kan det være vanskelig å få tid til å møtes selv hvor mye du skulle ønske det. Men hva om du slår to fluer i en smekk, og inviterer venninnen med på dine faste treningsøkter?

7. Planlegg fremover
Å ha noe man kan glede seg til sammen er viktig for vennskapet. Finn aktiviteter, konserter, festivaler, filmer, utstillinger eller museer dere kan tenke dere å se. Invester i noen reisekataloger og planlegg den store USA-turen dere snakket om, eller er kanskje Afrika drømmen?

8. Fotografer hverandre
Ta med digitalkameraet ut en fin vårdag, og knips bilder av hverandre og morsomme ting dere ser på ferden.

9. Skriv liste
Skriv hver deres liste over ting dere aldri har gjort, men som dere alltid har ønsket å prøve innerst inne, og støtt hverandre i utførelsen av disse. Dette kan være å hoppe i fallskjerm, melde seg på dykkekurs, jobbe i utlandet eller satse på ny jobb.

10. Bli en mer oppmerksom lytter
Har du en tendens til å bare skravle i vei uten tanke på om det du sier egentlig er spesielt interessant for den andre? Bli en bedre lytter, still spørsmål og vær oppriktig interessert i det den andre forteller. venn_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning