Kjedelig hverdag?

Hvis du føler deg fastlåst i de samme rutinene dag etter dag, bør du lese disse tipsene!

Publisert Oppdatert
Har du det som de aller fleste andre betyr hverdagen at du stort sett gjør det samme hver dag. Det er lett å kjøre seg fast i kjedelige rutiner og på sikt kan dette gjøre deg mindre motivert, sliten og gi en følelse av at det er for lenge mellom lyspunktene. Men dette er det mulig å gjøre noe med. Du kan faktisk endre litt på hverdagen, uten at det nødvendigvis trenger å bety at du må gjøre store omveltninger i livet ditt.

Les også: Hater du jobben din?

Les også: Aktiv ferie

Les også: Kjedelig i forholdet?


Her er 10 tips for en festligere hverdag:

1. Gå en ny vei
Så enkelt og så virkningsfullt! I stedet for å gå strake veien på jobb, hvorfor ikke legge inn ti minutter ekstra og gå en ny vei? Titt inn i butikkvinduer du ikke ser på din vanlige vei til jobb, eller stopp ved en kafé og kjøp med noe godt på veien.

2. Bytt ut matpakken
Lei av de tørre brødskivene, den svette osten og slapp salami? Selve symbolet på kjedelig hverdagsrutine; matpakken, er ikke alltid noe å rope hurra for¿

Legg derfor litt ekstra energi i en ordentlig god matpakke, en kreativ frukt- eller pastasalat med god dressing, hjemmelaget pizza, bagels, hjemmelagde rundstykker eller noe annet du syns er skikkelig godt.

Du kan også foreslå for kollegene at dere går ut og spiser felles lunsj en gang innimellom hvis dere har mulighet. Hvis dette ikke er aktuelt kan dere eventuelt avtale at dere enkelte dager bytter matpakke i skikkelig barneskoleånd.

3. Flytt om hjemme
Du vil bli overrasket hvor virkningsfullt det kan være å flytte sofaen fra den ene veggen til den andre. Eller bytte ut noen bilder, sette frem noen friske blomster i en vase, bytte ut sengetøy og eventuelt male om noen møbler.

4. Prøv noe nytt
Vi er ofte vanedyr som kjøper det samme om og om igjen når vi først har funnet noe vi virkelig liker, enten det er en middagsrett, sjokolade, kaffe eller annet. Prøv å utfordre deg selv mer på smaksfronten, bryt gammel vane og prøv noe nytt.

5. Bytt stil
Safer du med cardigan og en slitt jeans til hverdags? Unn deg et fancy skjørt, nye støvletter, en bluse og hårklipp! Eller hva med en frisk sommerkjole og noen søte ballerinasko i disse sommertider? Har du ikke råd til nytt antrekk kan en klesbyttekveld med venninnene gjøre susen.

Les også: Bytt med venninnene


6. Hold kontakten
Bla gjennom kontaktlisten på mobilen, og ring en gammel venn du ikke har snakket med på en stund.

7. Finn frem din kreative side
Da vi var små kunne vi sitte i timesvis med perler, maleskrin, tegneblokk og modelleire. I dag er vi dessverre ikke like flinke til å ta frem den kreative siden av oss. Kjøp inn en tegneblokk og noen gode tegneblyanter, eller ett lerret og litt oljemaling og sett fantasien i sving.

8. Lær noe nytt
En blir aldri for gammel for å lære noe nytt eller ta en ny utdanning/bygge på utdanning. I disse tider bugner det av alskens studier og kurs man kan ta over nettet.

9. Skriv en liste
Sett deg ned og skriv en liste på minst 20 punkter over hva du gjerne kunne tenkt deg å gjøre i nærmeste fremtid og kryss av etter hvert som du utfører dem. Det kan være alt fra å lære språk, gå vinkurs, lære å danse, bli flinkere til å gå tur, ta flere bilder, rydde klesskapet, besøke en venninne og så videre. Heng listen et sted du blir nødt til å se den hver dag, som for eksempel kjøleskap eller speil, og gjør noe med det!

10. Tenk fremover
Ingenting er så motiverende som å legge planer fremover, enten det er snakk om en fest, reise/ferie, spa-weekend, videreutdanning, bytte av jobb eller lignende. Tenk fremover, og drøm gjerne litt! kjedelig_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning