Kake med god samvittighet
Prøv en nydelig kake uten sukker.

Selv om du følger et lavkarbokosthold trenger du ikke å sitte med vann i munnen mens de andre koser seg med kaker. Det er mange lavkarbo-bakebøker som er kommet på markedet den siste tiden.
Enkel sjokoladekake
Oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis blogg Fristende lavkarbo. Hun har også gitt ut bok med samme navn.
Ingredienser
Enkel sjokoladekake
Oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis blogg Fristende lavkarbo. Hun har også gitt ut bok med samme navn.
Les også: Så farlig er fett og sukker
Les også: Mat fra bunnen av
Les også: Derfor får du søtsug
Ingredienser
- 5 mellomstore egg
- 6 ss sukrin
- 2 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
- 5 ss kakao
- 4 ss mandelmel
- 2 ss kokosmel
- 50 gram smeltet smør
-
Slik gjør du
Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland sammen det tørre, og hell det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smeltet smør. Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.
Glasur
- 1,5 kremfløte
- 50 gram mørk sjokolade (helst over 70%)
-
Slik gjør du
Smelt sjokoladen. Pisk fløten til myk krem, og bland inn den smeltede sjokoladen. Pynt kaken slik du vil, og dermed har du ditt ferdige produkt.