Kake med god samvittighet

Prøv en nydelig kake uten sukker.

Kake med god samvittighet
Selv om du følger et lavkarbokosthold trenger du ikke å sitte med vann i munnen mens de andre koser seg med kaker. Det er mange lavkarbo-bakebøker som er kommet på markedet den siste tiden.

Enkel sjokoladekake

Oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis blogg Fristende lavkarbo. Hun har også gitt ut bok med samme navn.

Les også: Så farlig er fett og sukker

Les også: Mat fra bunnen av

Les også: Derfor får du søtsug


Ingredienser
  • 5 mellomstore egg
  • 6 ss sukrin
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 5 ss kakao
  • 4 ss mandelmel
  • 2 ss kokosmel
  • 50 gram smeltet smør

  • Slik gjør du

    Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland sammen det tørre, og hell det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smeltet smør. Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.

    Glasur
  • 1,5 kremfløte
  • 50 gram mørk sjokolade (helst over 70%)

  • Slik gjør du

    Smelt sjokoladen. Pisk fløten til myk krem, og bland inn den smeltede sjokoladen. Pynt kaken slik du vil, og dermed har du ditt ferdige produkt.