Kaffe mot livmorkreft

Studie viser oppløftende resultater.

Kaffe mot livmorkreft
Kaffe mot livmorkreft
Publisert Oppdatert
I en studie i forbindelse med kaffe og livmorkreft har forskerne kommet frem til gode nyheter for kaffeelskende kvinner.

Moderat mengde nok

Edward Giovannucci ved Harvard School of Public Health oppdaget at de som drikker fire kopper kaffe eller mer om dagen kan redusere risikoen for livmorkreft med 25 prosent, sammenlignet med de som drikker en kopp eller mindre.

Les også: Start det nye året med kaffe

Les også: Kaffe eller te?

Les også: Kaffe mot depresjon67 000 tilfeller av kreft hos kvinner mellom 34 og 59 år ble studert og resultatet antydet at risikoen reduseres med syv prosent for de som drikker mer moderate mengder som mellom to og tre kopper om dagen også.

Årsaken

Studien gir et innblikk i hvordan overvekt, østrogen og kaffe kan ha en påvirkning på svulster.

Blant annet kunne forskerne se at overvektige kvinner i større grad reduserte kreftrisikoen ved å drikke mye kaffe. Årsaken til dette tror de kan komme av at det meste av østrogenet blir produsert i fettcellene.

Den positive effekten på nivåene av østrogen og insulin kan se ut til å komme fra andre komponenter enn koffein, ettersom vi også kan se fordelene ved konsum av koffeinfri kaffe.

Dette er et viktig poeng med tanke på at du ikke vil få samme effekt av for eksempel koffeinholdig brus. Slike produkter kan faktisk øke risikoen for livmorkreft på grunn av det høye sukkerinnholdet, skriver PRM.no i en pressemelding på vegne av Moccamaster.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen