Kaffe mot depresjon

Nå kan du nyte den med god samvittighet.

Kaffe mot depresjon
Kaffe mot depresjon
Publisert Oppdatert
En god kaffekopp kan få oss i godt humør og gi en herlig start på dagen når man først har blitt vant til å drikke det hver dag. Men er ikke de eneste fordelene. Nå viser det seg også at kaffe faktisk kan være med på å motvirke depresjon.

Mindre deprimert

En amerikansk studie, som involverer 51.000 kvinner, undersøkte nemlig i over ti år sammenhengen mellom depresjon og kaffedrikking, og det var de kaffeglade kvinnene som gikk mest fornøyde ut av studien.

Det skriver PRM.no på vegne av Moccamaster i en pressemelding.

Les også: Kaffe mot kreft

Les også: Kaffe eller te?

Les også: Raske skjønnhetsråd


Ingen av kvinnene var deprimerte før studien, men 2600 tilfeller av depresjon ble registrert i løpet av tiårsperioden.

Kvinner som drakk to til tre kopper kaffe om dagen hadde 15 prosent mindre sjanse for å bli deprimert enn de som drakk mindre enn en kopp om dagen.

Beskyttende koffein

Hvis man sammenligner de kaffeavholdne med de kaffeelskende kvinnene som konsumerte fire kopper eller flere om dagen, hadde de kaffeelskende hele 20 prosent mindre risiko for å utvikle depresjon.

Blant kvinnene som drakk koffeinfri kaffe så de ingen minsket risiko. Forskerne unngår å være bastante i sin konklusjon, men sier at selv om ikke studien beviser at koffein minsker risikoen for depresjon, så antyder den i alle fall at koffeinet har en beskyttende effekt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning