Raske skjønnhetsråd

Slik får du vakker hud, akkurat når du trenger det.

Raske skjønnhetsråd
Raske skjønnhetsråd
Publisert Oppdatert
Skal du på en viktig date, eller en annen stor begivenhet som betyr mye for deg? Da er det viktig å føle seg bra! Her får du tipsene om hvordan du får huden til å stråle, selv når du har liten tid.

Mange årsaker

Nydelige lepper på rekordtid

  • Bruk en peeling direkte på leppene.

  • Legg gjerne ansiktsmasken din på leppene også, for mer intensiv pleie.

  • Smør godt med en rik, beskyttende balm uten mineralolje.

  • En leppebalm som inneholder peptider vil også motvirke linjer rundt munnen og få leppene til å se yngre og mer fyldige ut.

Å føle seg gusten og grå i huden er et velkjent problem for de fleste. Og noen ganger passer det dårligere enn andre. Men det er mulig å gi huden nytt liv på kort tid. Du må bare vite hvordan.

Vi har fått råd fra Ann-Kristin Stokke, Fagsjef hos Tekon, som blant annet jobber med kosmetikkmerkene Dermalogica og Jane Iredale.

Hun mener det er mange årsaker til at huden kan føles grå og gusten.

- Dårlig kosthold, soling, for lite søvn, røyking, eller sykdom og medisiner er alle årsaker som kan påvirke huden vår. Men også hvordan du tar vare på huden din er viktig for å opprettholde glød, forteller hun.

Og den vanligste feilen vi gjør?

- Veldig mange smører huden med en rik krem uten å rense den ordentlig først. Da kommer ingen av de gode virkestoffene i kremen fram til huden din, sier Stokke.

Men uavhengig av årsak, er det viktigste at det faktisk er mulig å gjøre noe med en kjedelig og gusten hud, selv til en viktig begivenhet som er rett rundt hjørnet. Her får du Stokkes beste tips for deg som har begrenset med tid før du må være på ditt beste, enten du har én måned, én uke, eller én dag på å la mirakelkurene virke.

Glød på én måned


Kombiner en god hjemmerutine med to til fire profesjonelle multivitamin-behandlinger hos en hudpleier. En profesjonell multivitamin-eksfoliant med retinol og fruktsyrer, sammen med en dyptvirkende konturmaske vil være viktig nøkkelprodukter. Din hudpleier vet hva som er best for deg.

Få også råd fra hudpleieren om hvilke produkter du bør bruke til din hud hjemme. Rens og eksfoliering hver dag legger grunnlaget for en ren og klar hud som kan ta i mot de aktive ingrediensene fra serum, kremer og masker, som bør inneholde peptider, vitaminer og andre kraftige antioksidanter. Dagkrem med solfaktor er et must. Det viktigste du gjør er å rense godt hver dag og tilføre de produktene hudpleieren har valgt ut for deg.

Frisk på én uke


Kombiner gjerne en god hjemmerutine med én profesjonell multivitamin-behandling hos hudpleier. Dersom du virkelig vil "løfte" huden, kan du også se etter hudterapeuter som utfører energimassasje hvor du ser tydelig forskjell etter én behandling.

Hjemmerutinen nå bør bestå av daglig, grundig rens og fuktighet, tilpasset alder og hudtilstand. Et serum eller en booster som virker umiddelbart oppstrammende, kan også brukes hele uken for å bygge opp spenst i huden. Er det ikke mulig for deg å få til en profesjonell behandling, ville jeg satt av 1-2 dager denne uken med masketerapi for å øke effekten av den daglige hudpleierutinen.

Klar på én dag


Sett av 20 minutter hos en profesjonell hudterapeut for en super-eksfolierende behandling, der du umiddelbart ser at huden blir friskere og har fått ny glød.

Alternativt kan du kjøre følgende hjemmerutine: Rens huden først med en oljebasert rens for å fjerne olje og talgbaserte stoffer. For å intensivere den rensende og klargjørende effekten som gir huden glød og liv tilbake, vil jeg anbefale en vitaminholdig eksfoliant. Dette er en type peeling som setter i gang cellefornyelsen og tilfører viktige vitaminer og antioksidanter til huden. Huden føles umiddelbart glattere og ser frisk og klar ut. Dette produktet etterfølges av en multivitamin-maske som vil gi huden næring og vitaminer, og et friskt løft. Avslutt hjemmebehandlingen med et oppstrammende serum og en fuktighetskrem med UV-beskyttelse og ingredienser som motvirker aldring og livløs hud.Jobb fra innsiden

Det er ikke bare hva du bruker på utsiden som spiller inn for hvordan huden din ser ut. Her får du Stokkes beste kostholdstips for en frisk og sunn hud.
  • Vil du gi huden et skikkelig energikick, prøv «superfood» i form av en smoothie bestående av spirulina, frosne bringebær, eplejuice, proteinpulver og biola.

  • Unngå kaffe, sort te og alkohol som virker uttørrende på huden. Og som sagt så mange ganger før; drikk masse vann! Gjerne 8 glass om dagen.

  • Spis masse friske grønnsaker, frukt, fet fisk, nøtter og hvitt kjøtt.feridgfelles

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning