Invester i vennene dine

Noen av våre beste investeringer er de vi gjør i menneskene rundt oss!

Publisert Oppdatert
Vi tenker nøye gjennom boligsparing, studielån, huslån, skatt og sparepenger. Men tenker vi egentlig over den investeringen vi gjør i vennene våre?

Les også: Slå opp med venninna di

Les også: Kjærestens bestevenn?

Les også: Når venninnene ikke liker kjæresten din


Å investere i gode venner er minst like viktig for vår trivsel og velvære.

Slik investerer du i vennene:

1. Allsidighet
Man har ikke alle oppsparte midler ett sted, man har stort sett flere kontoer til forskjellig bruk. Det samme gjelder for venner. Du har kanskje en god bestevenninne, men livet endres, og det samme gjør vennskap. Så sørg for å ha flere venner i livet ditt, ikke bare én.

2. Bruk tid
Det tar tid og energi å bygge opp et godt vennskap, med stikkord som aksept, trygghet og intimitet. Det vanligste er å gi litt av deg selv, for å se om du får det samme tilbake, før du eventuelt gir litt mer. Knytt kontakt med forskjellige folk, og bruk etter hvert mer tid på de du føler deg mest satt pris på og trives best med.

3. Forvent uenigheter
Økonomi svinger. Det samme gjør vennskap, og man bør være forberedt på at ting endrer seg. Selv de beste venner kan oppleve misforståelser, sjalusi og fordømmelser. Det betyr ikke at man ikke er gode venner, det betyr bare at ingen er perfekte.

4. Ikke gi opp
Du trenger kanskje en venninne å dra på byen med, og synes det er kjedelig med den rolige venninnen som bare vil sitte hjemme og drikke te. Men ikke dropp venner på grunn av ditt umiddelbare behov og ståsted i livet. Vennskap endrer seg, det samme gjør du. En dag viser det seg kanskje at akkurat denne venninnen blir din nærmeste fortrolige.

5. Sett pris på vennene
Du har kanskje brukt energi på å få gode venner, men det stopper ikke der. Vennskap trenger påfyll, likt et parforhold, for å vokse og utvikle seg. Så husk å sette av tid, og prioriter vennene.

Kilde: Sheknows.com invester_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning