Hold formen i ferien

Så ofte må du trene i ferien for å opprettholde figuren.

Hold formen i ferien
Hold formen i ferien
Publisert Oppdatert

Les mer på Line Marions treningsbloggDet er ingen grunn til å la kroppen bli slapp selv om du kutter ned på treningsmengden i sommerferien. Kvinneguidens treningsekspert, Personlig Trener og Livsstilscoach, Line Marion Nielsen Kjøniksen forteller at du faktisk bare trenger å trene halvparten så mye som du pleier for å holde formen ved like.

- Jo mer du trener til vanlig, desto mer vedlikeholdstrening må til. Men, dersom du klarer å få til rundt halvparten av den treningsmengden du normalt har med samme intensitet, vil du kunne vedlikeholde styrke og kondisjon fint i løpet av en ferie på noen uker, sier Line Marion.

Hold vekten

Hovedregelen er altså at man kan halvere mengde, men beholde intensitet for å vedlikeholde formen.

Les også: Gå ned 5 kilo

Les også: Mål deg slank

Les også: Endelig slank- Dersom du ønsker å holde vekten er det jo flere faktorer som spiller inn og man bør tenke litt på mat- og alkoholinntak også under ferien. Det er lov å kose seg, men med måte, sier treningseksperten.

- En annen måte å se det på er; jo mer du trener, desto mer kan du tillate deg av kos i form av mat og drikke, sier hun.

Treningsferie

Det er fullt mulig å ha en aktiv ferie uansett hvor du drar, men det kan lønne seg å undersøke mulighetene på feriestedet før du drar, så du har med deg riktig utstyr.

- De aller fleste bedre hotell har eget treningsrom, svømmebasseng og også muligheter for volleyball, tennis eller lignende. Klassiske feriesteder har som regel har et bredt tilbud for hele familien, både de som bare vil late seg på stranden og de som vil være aktive, sier Line Marion og ramser opp;

- Fotturer, kiting, windsurfing, volleyball, tennis, basketball, fotball, svømming, vannaerobic, treningssentre, padling, leie av sykler, golfing, det er et hav av muligheter!

Ellers er det turoperatører som arrangerer egne aktive ferier med fotturer fra sted til sted for de spesielt interesserte.

- Mitt absolutte tips dersom man liker å være på stranden, men også vil være i aktivitet og ha det gøy, er å dra på et kitekurs for eksempel i Spania eller Hellas. Det er flere norske operatører som har slike reiser med kurs, det anbefales, sier treningseksperten.

Få flere tips på Gympartner.no

2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning