10 gode gjerninger...

¿du kanskje glemmer å gjøre!

Publisert Oppdatert
Hvor ofte gjør du noe for andre? Helt ærlig? Det er kanskje på tide å øke innsatsen litt.

Les også: Slik elsker du deg selv!

Les også: Uhøflige folk?

Les også: Imponer svigermor


Her er ti gode gjerninger til glede for deg selv og andre:

Gi andre en kompliment
Det er kanskje ikke noe man tenker over, men å skryte av kollegaens arbeidsinnsats, kjærestens matlaging eller si noe positivt til helt fremmede kan gjøre underverker for andres dag og selvfølelse.

Hjelp til
Strever lillebror med leksene, skal venninnen skal flytte eller sliter den gamle nabodamen med handleposene på vei hjem fra butikken? Tilby deg å hjelpe til!

Bidra til fellesskapet
Tilby deg alltid å spleise når du blir invitert med ut, eller på middagsselskap.

Takk ved å gjøre gjengjeld
Har du fått overnatte hos noen? Brett eksempelvis sammen sengklær, ta oppvasken og kanskje handle inn litt ekstra mat som takk for tak over hodet for natta.

Støtt en organisasjon
Redd Barna, Unicef, eller kanskje bli en Plan Fadder?

Gjør noe ekstra for andre
Er det egentlig naboens tur til å klippe plenen eller vaske trappa i fellesarealene, men du vet at vedkommende ikke har anledning? Tilby deg å gjøre det for han eller henne.

Gi bort klærne dine
Har du en kjole du aldri bruker, men som du vet venninnen din har siklet på i evigheter? Eller er klærne og skuffene fullt av plagg du egentlig ikke trenger? Gi bort til venner, familie eller Fretex.

Lag mat
Alle setter pris på et godt måltid. Samle derfor venner eller familie på et ekstra hyggelig og forseggjort middagsmåltid med jevne mellomrom.

Besøk slekten
Lenge siden du har sett gamle tante Margit? En evighet siden du sist var hjemme? Sett av tid i den travle timeplanen din til å besøke familie du så altfor sjelden ser.

Hjelp Dyrebeskyttelsen
Det finnes mange hjelpeløse og mishandlede dyr der ute, og de frivillige i Dyrebeskyttelsen trenger all den hjelp de kan få. Det kan være alt fra krisehjem til dyrestell og administrative oppgaver. gjerning_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning