Slik elsker du deg selv!

Det er ofte enklere sagt enn gjort. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid like lett å tenke positive tanker om seg selv, eller snu om på livet sitt hvis man ikke er fornøyd med det. Vi har derfor spurt Marit Brænd, Heal Your Life Coach og kursleder, hvordan man greier å bli i stand til å elske seg selv.

Les også: Aldri god nok?

Les også: Når bekymringene tar overhånd

Les også: Lyver du for deg selv?


Brænd holder kurs i personlig utvikling basert på Louise L. Hays filosofi, basert på hennes bok og film "You Can Heal Your Life". Boken går dypt inn på den enkeltes bevisstgjøring av sitt liv. Kurslederen møter en rekke mennesker og problemstillinger på kursene sine.

- De som kommer på kursene mine er søkende av mange forskjellige grunner. Noen er i forandringer i livene sine, ved skifte jobb, tap av partner og lignende. Felles er at de håper på å finne noen svar. Felles er også at de har lest Louise L. Hays bøker, og falt for hennes enkle, men kraftfulle filosofi, forteller Brænd.

Det er flest kvinner som kommer på kursene, og alderspennet er fra 25 år, og den eldste har vært 82 år.

- Hovedtyngden ligger mellom 30 og 50 år, forteller hun.

Positiv tankegang
Hun er klar på hva som skal til for å sette mer pris på seg selv, og innse egenverd:

- Når vi vet at tankene vi tenker i dag skaper morgendagen, så er det viktig at vi tenker positive tanker om oss selv. Når vi også vet at det du sender ut kommer tilbake til deg, så er det viktig å tenke kjærlige tanker om oss selv og omgivelsene, poengterer coachen.

- Det er gjennom den enkeltes vekstarbeid og bevisstgjøring at endringene kommer. Mitt råd er at hver enkelt er tålmodig og snill mot seg selv i det fantastiske arbeidet hver eneste gjør i forandringsprosessen sin. Hver enkelt lærer viktigheten av å behandle seg selv like vakkert som du vil behandle en person du elsker høyt, forteller Brænd.

- Denne filosofien og vekstarbeidet er en livslang prosess, konkluderer hun. elsk_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen