Selge brudekjole brukt

Ikke gjør dette når du skal selge brudekjolen

Skarpe bilder og korrekt informasjon høyner muligheten for salget.

SELG BRUDEKJOLEN: Ta i bruk tipsene, så kanskje du kan få solgt brudekjolen din.
SELG BRUDEKJOLEN: Ta i bruk tipsene, så kanskje du kan få solgt brudekjolen din. Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

Huskeliste når du skal selge kjolen:

* Ikke overdriv adjektivene (fantastisk, lekker, nydelig etc.).

* Ikke bare bruk modellbilder.

* Ikke utelat informasjon om stoff, merke og tidligere pris.

* Ikke overdriv prisen.

Når den store dagen er over er det flere som har lyst til å selge den brukte brudekjolen. Men det viser seg at det ikke alltid er så lett.

Alle fakta må med i annonsen

Det ligger stadig rundt 2500 brudekjoler på Finn.no. Noen annonser har bare ett bilde, lite informasjon og høy pris. Da kan det bli vanskelig.

Randi Malmedal syr, designer og selger brudekjoler på Somaras.no. Hun mener det er viktig å være så detaljert som mulig i annonsen.

- Der brudekjolene har bord eller dekor nederst er det spesielt viktig med lengdemål av brudekjolen. En brud med kortere lengdemål må ha tilpasning og man må da ta høyde for at en muligens må klippe bort borden eller dekoren og kjolen vil da se annerledes ut. Det er viktig også å skrive om det er innebygd korsett og innebygd underskjørt, sier Malmedal til Kvinneguiden.

Cecilie Hauge Eggen er moteansvarlig på Klikk.no og har selv kjøpt en del brukt på nett. Hun ser etter gode og skarpe bilder, klar og tydelig informasjon og selvsagt pris. Det samme gjelder om hun skulle sett etter brudekjole.

- Alle relevante fakta er viktig å ha med i annonsen. Hvor og når kjolen er kjøpt, designer eller merke, ny-pris og nå-pris, størrelse, farge og en generell beskrivelse. Skarpe, fine bilder høyner også sjansen for salg, sier Eggen.

Naturlige bilder av brudekjolen

Du har også en bedre sjanse for å selge kjolen om du viser bilder av deg selv.

- Gode bilder skiller seg ut. By på deg selv og vis hvordan kjolen satt på deg. Produsentbilder er også fint å ha med i tillegg, sier Eggen.

Malmedal mener, som Eggen, at det er viktig å ha et naturlig bilde av seg selv.

- De færreste av oss ser ikke ut som modellene fra modellbyrå. En vanlig jente med drømmekjolen på, blir meget skuffet når hun ser for seg modellbildet. Hvis en ser nøyere etter på noen modellbilder, så har brudekjolene faktisk ikke søm, sier Malmedal til Kvinneguiden.

Dette er fordi bildet er redigert slik at sømmen ikke skal synes.

Prøv noe annet enn nett

Her kan du selge brudekjolen:

For å nå flere aktuelle kjøpere kan det være lurt å tenke utenfor Finn.

- Jeg vil tro du har en stor sjanse for å få napp hos din lokalavis eller lignende. Da kan kjøper få anledning til å komme og se på kjolen og prøve den på før kjøp. Det sikrer også at salget blir vellykket og at alle blir fornøyd, mener Eggen.

Når du skal legge ut kjolen for salg, er det også viktig å tenke på en grei pris.

- Ta en runde og se om andre selger lignende kjoler. Legg deg omtrent på det som virker som normalen. Minimum halv pris tenker jeg i utgangspunktet, men sjekk markedet først, sier Eggen.

Unngå adjektivene om brudekjolen

Flere av leserne i Kvinneguidens forum har også diskutert å selge brudekjolen på nett. Og et tips som går igjen er å droppe alle komplimenter og fine adjektiver.

BRUDEKJOLER: På Finn.no er det rundt 2500 brudekjoler til salgs. Da kan det være vanskelig å komme gjennom nåløyet.
BRUDEKJOLER: På Finn.no er det rundt 2500 brudekjoler til salgs. Da kan det være vanskelig å komme gjennom nåløyet. Foto: Faksimile: Finn.no

- Unngå setninger som "fikk mange komplimenter", "verdens vakreste kjole" og "drømmekjole". Alle bruder er vakre og får mange kompliment. Dette er ikke relevant informasjon, skriver en bruker.

Bloggeren Minvri har også blogget om hva hun mener du bør gjøre for å få solgt kjolen din.

I tillegg til navn og bilder synes hun det er viktig at man også presiserer om kjolen er kjøpt ny eller brukt.

Les også:

Slik blir bryllupsbildene best

Quiz - Hva kan du om bryllup?

Denne kjolefasongen styrer norske kvinner unna

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning