Billig brudekjole

Fra billigkjole til brudekjole

- Det er unødvendig å legge flere tusen kroner på en brudekjole, sier moteekspert.

Publisert Oppdatert
BRUDEKOLLEKSJON: Flere kjedebutikker satser nå på egne brudekjolleksjoner. Denne kjolen kommer for eksempel fra Monsoons brudekolleksjon og koster 1024 kr.
BRUDEKOLLEKSJON: Flere kjedebutikker satser nå på egne brudekjolleksjoner. Denne kjolen kommer for eksempel fra Monsoons brudekolleksjon og koster 1024 kr. Foto: FOTO: Monsoon.

Skal du gifte deg denne sommeren, har du sannsynligvis funnet drømmekjolen for lengst. Men om du enda er på utkikk skal du vite at du lett også kan unngå stresset å lete deg ihjel etter den perfekte kjolen. For det første trenger ikke kjolen koste halve budsjettet for bryllupet, og for det andre kan det hende at du finner brudekjolen på en kjedebutikk.

- Dersom man ikke har all verdens budsjett eller rett og slett syns det er unødvendig å legge flere tusen kroner på en brudekjole, har kjedebutikkene mange alternativer.

Det forteller presseansvarlig hos Polhem PR, Mia Thorsø.

Gode butikker

Hun mener at Zara og H&M alltid har fine kjoler.

- Ellers ville jeg tittet innom Moods of Norway som denne sommeren kommer med flere kjempelekre lange kjoler, Samsøe & Samsøe dersom du ønsker en mer minimalistisk look, V-Collection for de mer klassiske og ikke minst Zetterberg, som har fantastiske kjoler, både faktiske brudekjoler og vanlige kjoler, sier Thorsø.

Live Brekke, webansvarlig hos Elle.no synes at Monsoon, som har egne brudekjoler, er en smart butikk å titte innom dersom man ønsker seg et rimeligere alternativ til brudekjole.

- Også Asos Salon med eksklusiv, feminine og romantiske plagg for en billig penge kom i salg 8. mai. Ellers kan du gjøre et vintagekupp på eBay ,få hjelp hvis ikke du har vært der før, tipser Brekke.

Hun anbefaler deg også å dra innom en skredder du stoler på og sy opp kjolen dersom du har funnet en kjole du elsker.

- Det trenger ikke å koste så mye, det heller! Har du lyst til å legge litt mer penger i kjolen, kan du klikke deg innom Theoutnet.com som alltid har designersalg, sier Brekke.

I tillegg til kjedebutikkenes tilbud på brudekjoler, kan du også gjøre et skikkelig godt kupp ved å kjøpe en brukt brudekjole på nett.

Trenger ikke se billig ut

Selv om du har bestemt deg for at brudekjolen skal være rimelig, behøver den slettes ikke se "billig" ut av den grunn. Men da er det smart å forholde seg til par retningslinjer, mener Thorsø:

- For det første; ikke velg en kjole som er alt for kort, eller alt for utringet. Som brud syns jeg personlig at det er penest dersom man er litt tekkelig, sier hun og kommer med noen nøkkeltips:

  • Velg en kjole som ikke ser "billig" ut ved å gå for fine materialer og styre unna de billigste polyestervariantene.
  • Gå for en kjole som kler din kroppsfasong. Det finnes utrolig mye å velge mellom.
  • Du ikke velge hvitt, dersom du ønsker en annen farge på kjolen velger du det. Det er tross alt din dag.

Live Brekke mener at du først og fremst bør passe på at du har valgt en kjole med et stoff som ikke er syntetisk.

- Velg en i fine blonder, silke eller chiffon, da er du langt på vei. Det er også superfint å gifte seg i en sommerlig, perlebesatt kjole som du kan finne i en av nettbutikkene.

- Bruk heller pengene på dyre sko og et par fine strassøredobber eller et smykke, tipser Brekke.

Kjeder som Monsoon, Mango, H&M og Asos kommer hver sesong med både eksklusive kollekjoner eller egne brudekolleksjoner.

- Hvis du følger litt med og unngår de mest kommersielle og avfotograferte kjolene, kan du gjøre et kupp. Husk at kjolen ikke trenger å være papirhvit, sier Brekke.

Riktig stil

Når du skal finne kjolen som passer perfekt til bryllupet, handler det selvsagt om å velge den fasongen og stilen du føler det aller mest komfortabel i. Men en pekepinn kan være å passe på skjørtelengden.

- Den korteste lengden jeg syns er greit er den som går rett ovenfor kneet. Du bør også styre unna den mest utringede kjolen. Stroppeløse kjole er alltid en klassiker, men du kan selvsagt også velge langermet, halterneck eller spagettistropper. Alt etter hva du selv føler deg mest vel i, sier Thorsø.

FEMININT OG MYKT: Brudekjolen Kate Moss giftet seg i 1.juli i fjor.
FEMININT OG MYKT: Brudekjolen Kate Moss giftet seg i 1.juli i fjor. Foto: FOTO: Stella Pictures.

Hun understreker at bryllupsdagen tross alt er brudens dag til å skinne på og da er det viktig at man føler seg vel i det man har på seg.

- Sørg derfor for at kjolen sitter behagelig, at det skjuler det du vil skjule og framhever de områdene du er ekstra fornøyd med, sier Thorsø.

Ønsker du at brudekjolen skal være mest mulig trendy, mener Live Brekke at du glatt kan styre unna kake-og tubekjoler.

- Kake- og tubekjolenes tid er forbi. Se for deg den myke og feminine kjolefasongen til Kate Moss da hun giftet seg i fjor. Dette er en fest, så ikke vær redd for å gå for en ny fasong som kanskje kan være vanskelig å finne i en brudesalong. Åpen rygg, asymmetrisk fasong, bohemsk med trompetermer eller en minikjole, tipser Brekke.

Les også:

Kjerringskjøret er tilbake

15 herlige hverdagskjoler

Slik blir bryllupsbildene best

Den store bryllupstalen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning