Vårens brudekjoletrender

- Norske kvinner er redde for denne fasongen

Det er spesielt én kjolefasong norske kvinner styrer unna.

HAVFRUE: Norske kvinner er redde for de figurnære fasongene. Disse kjolene er fra Pronovias, Benjamin Roberts og Modeca.
HAVFRUE: Norske kvinner er redde for de figurnære fasongene. Disse kjolene er fra Pronovias, Benjamin Roberts og Modeca. Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert
TIDLØS TREND: Drapering i livet vil bestå som en tidløs trend på brudekjoler, mener Hege Brenden ved Eden Brud AS.
TIDLØS TREND: Drapering i livet vil bestå som en tidløs trend på brudekjoler, mener Hege Brenden ved Eden Brud AS. Foto: Ladybird

Skal du gifte deg i sommer har du nok kanskje funnet drømmekjolen allerede. Men hvilken trend har du valgt å satse på til den store dagen?

Har du plukket deg en figurnær variant er du både trendy og tøff, mener kjoleeksperten.

Hege Brenden ved Eden Brud AS forteller at det i år er mye chiffon, blonde og tyll i brudekjolemoten.

- Vi ser de klassiske a-linjeformede kjolene med litt variasjon: blonde og tyll i stoffene i stedet for sateng og silke, samt en del asymmetriske detaljer og "one shoulder" - varianter.

Hun forklarer at det er en del greske empireliv i brudemoten, men at snittene sitter tettere og viser mer former enn de tidligere greskinspirerte brudekjolene har gjort.

- Redde for å vise hofter

Brenden sier at fargen creme er ettertraktet nå.

- Cremefarger er en hit for årets bruder, i motsetning til Diamond white - fargene som var populære for noen knappe år tilbake.

Hun mener også at det er en del trender som har kommet for å bli fordi de rett og slett er veldig flatterende på kvinner.

- Det vil alltid være en del kjoler i det mest klassiske segmentet, og skrådraperinger i livet har kommet for å bli. For alle som er skeptiske til denne trenden - skrådraperinger i livet gir feminine former, og viser midje selv for de jentene som ikke har former.

Eksperten forteller at det er noen snitt norske kvinner holder seg unna. Hun mener at vi fint kan bli mer vågal i valgene våre.

- Norske jenter unngår havfruesnitt. I for eksempel Spania og Italia er det kanskje de mest solgte kjolesnittene, men de norske jentene er livredde for å vise hofter.

Flatterende med stort skjørt

Ellen Fegth ved Brudekjolen.no forteller at mange bruder i år har valgt blondekjoler.

- Vi ser at vakre blondekjoler med store tyllskjørt har blitt valgt av mange kunder i år.

Hun mener at store skjørt blir valgt fordi det er flatterende for fasongen.

- Vi har kolleksjoner fra Pronovias og San Patrick i år som er helt fantastiske. Mange har valgt modellen Primor, en kjole med svanefjær som vi vil se flere av brudene i 2012 bære. Den er virkelig vakker, mener Fegth.

Tilbehøret

VARIERT: Kjoler med stort skjørt, skrådrapering i livet eller kjoler med havfruefasong er trendy nå, selv om norske kvinner vegrer seg for å velge sistnevnte.
VARIERT: Kjoler med stort skjørt, skrådrapering i livet eller kjoler med havfruefasong er trendy nå, selv om norske kvinner vegrer seg for å velge sistnevnte. Foto: FOTO: Produsentene

Som brud skal alt være perfekt og tilbehøret må også stå til drømmekjolen.

- Slør er det masse variasjoner av i år. Du finnner de typisk spanske blondeslørene som er veldig populære. Andre foretrekker lange tyllslør, sier Hege Brenden hos Eden Brud as.

Hun utdyper at det også er del hårpynt i stedet for de tradisjonelle diademene i år.

- Du finner en del vintagebøyler med emaljerte elementer, krystaller og perler.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning