Idoform Travel

Ikke la mageproblemer ødelegge ferien

Feriemage oppstår ofte på grunn av fremmede bakterier i mat og drikke. Heldigvis finnes det billige og enkle måter å forebygge mageproblemer på.

MAGETRØBBEL: For mange kan magetrøbbel komme til å ødelegge ferieidyllen.
MAGETRØBBEL: For mange kan magetrøbbel komme til å ødelegge ferieidyllen. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert Oppdatert
FERIEMAGE: Feriemage oppstår ofte på grunn av fremmede bakterier i mat og drikke.
FERIEMAGE: Feriemage oppstår ofte på grunn av fremmede bakterier i mat og drikke. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
IDOFORM TRAVEL: Mot løs mage ved reise.
IDOFORM TRAVEL: Mot løs mage ved reise. Foto: Foto: Produsenten

Nordmenn reiser stadig mer, og turen går gjerne til eksotiske reisemål. For mange kan magetrøbbel komme til å ødelegge ferieidyllen.

Slik unngår du lumsk feriemage

For å styrke tarmfloraen, bør hele familien starte med Idoform Travel minst tre dager før avreise, og deretter fortsette under hele oppholdet. Melkesyrebakteriene i Idoform Travelhjelper både store og små til å ruste tarmen mot fremmede og uvante bakterier i mat, drikke og badevann som kan utløse diaré og mageproblemer.

Hvis uhellet er ute

Dersom man skulle være uheldig å få løs mage under ferieoppholdet, bør man være forsiktig med å bruke stoppende midler. Kroppen må få mulighet til å kvitte seg med fremmede eller uønskede bakterier. Stoppende midler fjerner ikke årsaken til problemet, og bør derfor kun brukes i akutte situasjoner. Blir man likevel blir nødt til å bruke stoppende midler, er det anbefalt å ta Idoform Travel samtidig slik at balansen i tarmfloraen raskere kommer tilbake til normalt nivå.

Dette bør du tenke på

Vær forsiktig med hva du spiser i begynnelsen av ferien slik at magen får tid til å venne seg til den nye bakteriefloraen. Her finner du tre gode tips:

  1. Kjøtt, fisk og skalldyr bør alltid være godt stekt eller kokt og fortsatt varmt ved servering
  2. Frukt og grønnsaker bør vaskes godt i flaskevann/kokt vann
  3. Unngå upasteuriserte meieriprodukter som iskrem

Flere gode ferieråd finner du her.

Mageeksperten Idoform

Velkjente Idoform Travel har i en årrekke vært til god hjelp for nordmenn som ønsker å slippe unna magetrøbbel på reisen. Kvalitetsproduktene fra Mageeksperten Idoform har vært i norske apotek i mer enn 20 år, har og har en solid vitenskapelig forankring.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning