BØR VASKES: Frukt og grønnsaker bør vaskes godt i flaskevann/kokt vann for å unngå magetrøbbel.

BØR VASKES: Frukt og grønnsaker bør vaskes godt i flaskevann/kokt vann for å unngå magetrøbbel. © Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

IDOFORM TRAVEL: Mot løs mage ved reise.

IDOFORM TRAVEL: Mot løs mage ved reise. © Foto: Produsenten

Er du en av dem som planlegger en utenlandsreise kan det være smart å forberede magen på fremmede bakteriefloraer. En ukes etterlengtet ferie kan fort bli ødelagt hvis magen slår seg vrang. Feriemage oppstår ofte på grunn av fremmede bakterier i alt fra mat og drikke til badevannet.

Billig reiseforsikring i en liten eske

Heldigvis finnes det enkle måter å forebygge mageproblemene på. For å styrke tarmfloraen bør ferieapoteket inneholde Idoform Travel. Du bør starte med tablettene minst tre dager før avreise, og deretter fortsette under hele oppholdet. Da får du i deg gode melkesyrebakterier, og ruster tarmen mot potensielle bakteriefarer.

Hvis uhellet er ute

Dersom du skulle være så uheldig å få løs mage under ferieoppholdet, bør du være forsiktig med å bruke stoppende midler. Kroppen må få mulighet til å kvitte seg med fremmede eller uønskede bakterier. Stoppende midler fjerner ikke årsaken til problemet, og bør derfor kun brukes i akutte situasjoner. Blir man likevel blir nødt til å bruke stoppende midler, er det anbefalt å ta Idoform Travel samtidig slik at balansen i tarmfloraen raskere kommer tilbake til normalt nivå.

Dette bør du tenke på

Vær forsiktig med hva du spiser i begynnelsen av ferien slik at magen får tid til å venne seg til den nye bakteriefloraen. Her finner du tre gode tips:

  1. Kjøtt, fisk og skalldyr bør alltid være godt stekt eller kokt og fortsatt varmt ved servering
  2. Frukt og grønnsaker bør vaskes godt i flaskevann/kokt vann
  3. Unngå upasteuriserte meieriprodukter som iskrem

Flere gode ferieråd finner du her.

Mageeksperten Idoform

Velkjente Idoform Travel har i en årrekke vært til god hjelp for nordmenn som ønsker å slippe unna magetrøbbel på reisen. Kvalitetsproduktene fra Mageeksperten Idoform har vært i norske apotek i mer enn 20 år, har og har en solid vitenskapelig forankring.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Idoform Travel

Slik unngår du feriemage

Ikke la feriegleden ødelegges av diaré og mageproblemer. Start forebygging tre dager før avreise, så er både små og store mager bedre rustet mot fremmede bakterier.