Vil du ha sunnere, søtere sjokolade?

Da bør du glede deg. Det kan være rett rundt hjørnet.

Publisert

(SIDE 2:) Når man ikke trodde det kunne bli bedre: her er en sødmefylt nyhet - forskere har funnet en måte å gjøre det enda mer næringsrikt og søtt. 

Lyst på deilig kakao i påskeferien? Sjekk ut de syv variantene vi har samlet til deg her.

Sjokolade er kjent for å ha en rekke positive helseeffekter - det kan potensielt både senke blodtrykket og kolesterolet og redusere risikoen for slag.

Lagrer kakaofrukter lengre

Mange av antioksidantene i kakao (polyfenoler) forsvinner i prosessen med å gjøre kakaoen om til sjokolade.

Men forskning som ble presentert på et møte i American Chemial Society i Denver, Colorado, foreslår en annerledes teknikk som kanskje kan løse problemet.

Doktor Emmanuel Ohene Afoakwa fra University of Ghana forsøkte å lagre kakaofruktene lenger enn tidligere.

Prosessen ledet til høyere nivåer av antioksidanter etter risting, noe som også skal ha forsterket smaken.

- Hvis du bruker vår prosess, vil du fortsatt miste noen (polyfenoler, journ.anm.), men du vil klare å holde nivået 25 prosent høyere. Og det er merkbart, sier doktoren fra University of Ghana.

Han jobber netttopp med å gjøre sjokolade sunnere og søtere.

(Se ham snakke om forskningen sin i videoen under) 

Helsemessige fordeler

- Polyfenoler er kjent for å ha en positiv effekt på den menneskelige helsen. Hvis du fortsetter å spise mat som inneholder store konsentrasjoner av polyfenoler, som kakao og produktene av det - får du i deg antioksidanter, sier Emmanuel Ohene Afoakwa.

Han sier videre at antioksidantene slåss mot sykdommer som diabetes, kreft og hjerte- og karsykdommer.