7 spennende kakaovarianter til påske

Prøv kakao med chili eller ingefær da vel.

PÅSKEGUL VARIANT: Kakao med krem og appelsin, med revet appelsinskall på toppen.
Publisert

(SIDE2): Tradisjonell kakao er godt det, men du kan lett gjøre den hakket mer spennende ved å tilsette  det siste lille ekstra.

Næringsrik nytelse

Og en kopp kakao er ikke bare godt, men også næringsrikt.

 - Lager du kakao fra bunnen av med melk får du i deg både kalsium, jod, proteiner, fosfor og B-vitaminer. I tillegg inneholder kakaopulver og mørk sjokolade jern. En fordel med hjemmelaget kakao er at du selv kan bestemme hvor mye sukker du vil ha i, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no.

HOT OG GODT: Kakao med chili er en himmelsk kombo for de som liker det hot.

Bruk favorittsjokoladen din

Når du lager kakao kan det beste være å lage det på lettmelk eller helmelk for mest fylde. Så kan du jo bruke biter av din favorittsjokolade i den varme melken i tillegg til noen nye og spennende ingredienser.

SWEET TOOTH: Kakao med marshmallows er en vinner for den som liker det ekstra søtt.

 - Kakao egner seg godt med litt ekstra smak. Ved å tilsette for eksempel litt chili, kanel, ingefær eller peppermynte får du en smakfull drikk å servere gjester i påsken, mener Glemminge Arnesen.

Her er 7 spennende kakaovarianter med en vri, fra Melk.no:

Varm sjokolade med krem og appelsin:

Chilikakao

Kakao med ingefær

Varm sjokolade med marshmallows

Kakao med hvit sjokolade

Varm kakao med kanel

Varm sjokolade med peppermynte

Likte du denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!