Sexstillinger

Kunsten å ri

Her er ti tekniske tips.

KVINNEN PÅ TOPP: Stillinger der hun sitter øverst får ikke bare mange kvinner til å komme, men det finnes også en modifisert variant som foretrekkes av 75 prosent heterofile par.
KVINNEN PÅ TOPP: Stillinger der hun sitter øverst får ikke bare mange kvinner til å komme, men det finnes også en modifisert variant som foretrekkes av 75 prosent heterofile par. Foto: Illustrasjonsfoto: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Klikk.no har tidligere skrevet om pumpesexen som damer «faker» at de liker, nemlig inn- og ut-sexen som tilfredsstiller de færreste. Vi har også skissert opp et virkelig supertips som stimulerer skjedeinngangen, som er mer følsom.

Så hva passer vel bedre enn å følge opp med kvinners pumpesex?

Kvinners pumpesex

Kvinners pumpesex kan man nemlig godt kalle den sexen der hun setter seg overskrevs på partneren og pumper med innvendige muskler mens hun og beveger underlivet sitt mot partnerens underliv, ifølge sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen ved Amoroteket.

- Når kvinner kniper, pumper og klemmer med både bekkenmuskulaturen og rumpemusklene får hele området, inkludert klitorisorganet, økt blodsirkulasjon og dette gir økt nytelse både utvendig og innvendig, sier Kühle-Hansen.

Klitoris ligger som en stemmegaffel innover i kroppen og er mye mer myk, dynamisk og plastisk enn folk tror, blir vi fortalt.

- Kvinnens kjønnsorgan kommer til sin rett når bekkenbunnmusklene og hoftene jobber sammen, sier hun.

Handler ikke om inn og ut

- Kvinner øverst eller «on top» kan gi kvinner mulighet til å ha sin form for intern pumpesex med sine viktigste muskler, og dette handler ikke om inn og ut, sier pedagog og sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen.

Mange jenter har lært seg orgasmekunsten gjennom onani, for eksempel ved å dytte underlivet sitt mot noe.

- Det er en fin berøringskompetanse noen tar med seg videre når de får en partner å ri på. Å sette seg på topp av partner å pumpe, dunke, ri, gni eller riste med underlivet kan gi mer nytelse etter at man har fått sin første orgasme med for eksempel en finger eller tunge. Det er viktig å kvalifisere alle ulike typer berøringer og alle typer stillinger som verdifulle nok i seg selv. Kvinner er forskjellige og har ulike behov, påpeker hun.

To fordeler

Mange kvinners orgasmestilling

Sexolog Thomas J. Winther ved Curasenteret har inntrykk av at den gnikkende ridestillingen er den flest kvinner lykkes i å få vaginalorgasme i.

- Når man får vaginalorgasme er man gjerne i en litt spesiell stilling der man skyver mot bekkenet eller mageregionen, og samtidig stimulerer klitoris. Den dype orgasmen finner man ofte når man gnir seg frem og tilbake samtidig som han er helt inne. Dette er jo dessuten det motsatte av det som skjer ved den mannlige pumpesexen, sier han.

- Man er nok litt vant til å se at en kvinne på toppen rir opp og ned, også prøver man det. Det virker kanskje mest logisk at det er ut og inn som er greia, men sannheten er at små variasjoner gjør store forskjeller, sier han.

Hun trekker en parallell til mange menns favorittstilling, «doggy style», Hans største fordel er at han kan stramme rumpeballene sine, og det forsterker nytelsen.

- Det er to ting ved «doggy style» som er direkte overførbart til «woman on top»-stillingen, ifølge Kühle-Hansen.

- Når man er i en fri posisjon med underlivet, kan man knipe, klemme og pumpe med både små og store muskelgrupper. Det gir enorm blodsirkulasjon til kjønnsorganene, som gjør dem mer følsomme. Resultatet er mer nytelse og kvinnen oppnår lettere orgasme.

- Den andre fordelen er at kvinnen har styringen i denne stillingen, både i forhold til vinkel, tempo og pauser. Hun kan med andre ord ha fullt fokus på egen stimulering og i tillegg har hun frie hender til å stimulere hva og hvordan hun vil, sier sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen.

Frem og tilbake er bedre

Psykolog Lillian Rydning ved Avansertseksualitet.no anbefaler enhver kvinne som vil prøve seg øverst, å plante knærne i stedet for fotsålene i bakken.

- Slik kan hun bevege seg frem og tilbake, i stedet for inn og ut, noe som kan få penishodet til å stimulere a-punktet hennes.

Dette er et punkt dypt i skjeden. Det er likevel avhengig av forholdet mellom skjedelengde og penislengde, ifølge Rydning.

I tillegg kan hun i denne stillingen gni klitoris mot hans underliv, som skal være svært «effektivt» hvis man er skikkelig tent.

To gode stillingstips

- Dersom hun i tillegg til å ha knærne på hver sin side av ham også lener seg fremover over brystet hans, slik at hun støtter seg på hendene og paret ligger nesten ansikt til ansikt, så gnis klitoris mot kroppen hans i mye større grad, tipser hun.

Denne måten å gjøre det på gir også bedre friksjon for ham, påpeker hun.

- En annen variant av kvinnen på topp er den omvendte misjonærstillingen, der hun ligger øverst, flatt mot hans bryst, og støtter seg på armene mens bena er strake på hver sin side av ham, forklarer psyklog Rydning.

- Også denne stillingen kan gi henne mye klitorisstimuli underveis, sier hun.

Klikk.no har tidligere skrevet om stillinger som stimulerer klitoris best.

Deilig for begge - 10 tekniske tips:

1. Siden «kvinnen på topp» er en gruppe sexstillinger er det enkelt å skifte posisjon underveis. Hun kan prøve å lene seg for- eller bakover, ligge på ham med sin fulle lengde, gni seg mot kroppen hans eller knele på ham, sitte forlengs, baklengs eller sidelengs og samle eller spre bena. Stillingen endres også med hva mannen gjør med bena, om han løfter bekkenet og eller styrer rumpa hennes.

ROLLEBYTTE: Mange menn synes det er deilig når kvinnen tar styringen i sengen til en avveksling.
ROLLEBYTTE: Mange menn synes det er deilig når kvinnen tar styringen i sengen til en avveksling. Foto: Illustrasjonsfoto: iStocphoto

2. I den klassiske posisjonen der hun sitter med knærne på hver side av ham, gjerne foroverlent, kan hun posisjonere seg slik at hun kan klemme bena sammen og samtidig rotere hoftene (sirkelbevegelser). Dette skal gi økt nytelse for begge.

3. Ved å stramme eller slappe av i underlivet sitt i det hele tatt (bl.a. ved å spre eller lukke bena) kan hun bestemme friksjonen. Mye friksjon øker sannsynligheten for raskere orgasme.

4. Når hun sitter øverst kan hun med fordel erte ham opp ved å spille på at det er hun som bestemmer når hun setter seg på ham, hvor langt ned hun setter seg og hvor fort hun gjør det. I noen stillinger kan hun til og med holde rundt skaftet og leke med å ta han inn og ut.

5. Dersom hun lener seg forover kan hun gni klitoris mot hans kropp, og han kan også hjelpe til ved å legge ekstra press på med fingrene når hun nærmer seg. Stillingen er kjent for å kunne gi mange kvinner orgasme under samleiet.

6. Dersom hun lener seg bakover legger hun press på den mest følsomme delen av skjeden sin, og på mannens penishode (glans), noe som kan trigge orgasmen hans. Det er også verdt å merke seg at dersom han ligger med samlede ben kan hun også posisjonere seg slik at hun låser underlivet hans slik at han ikke får brukt bekkenmusklene sine, noe som derimot er med på å forsinke orgasmen hans.

7. Det finnes mange posisjoner der hun sitter på fanget hans som om han var en stol, men det er enklere om han sitter på en stol og kan hjelpe henne ved å holde henne rundt hoftene.

8. Når hun sitter med ryggen til, for eksempel med knærne bak seg, kan hun løfte seg opp og ned som hun ønsker og samtidig stimulere klitoris med fingrene eller en vibrator.

9. Det at hun styrer tempoet og kan ta pauser når han nærmer seg klimaks gjør disse stillingene fine for å øve opp hans utholdenhet, som igjen kan føre til mer nytelse og sterkere orgasmer.

10. En modifisert variant av kvinnen øverst, er «the lateralcoital position», som anbefales av de kjente seksualforskerne Masters and Johnson i rapporten Human Sexual Response. Stillingen skal være å foretrekke for 75 prosent heteroseksuelle par etter å ha prøvd den, viser studier forskerne har gjort.

For konkrete stillingsforslag, sjekk denne guiden, og dette stillingsarkivet

Kilde: Bestpositionsforyou.com

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

SE OGSÅ:

Er oralsex egentlig sex?

Kjapp håndjager gir trøbbel med tidlig sædavgang

Dette funker bedre enn porno

Her er de ekte filmsex-scenene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning