Slik fingrer du kvinnen

Dette gjør henne spinnvill

Fingrene er mer treffsikre enn penis, men mange menn har «ti tommeltotter». 

HVORDAN GÅ FREM: Kunsten å fingre kvinnen. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
HVORDAN GÅ FREM: Kunsten å fingre kvinnen. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Og det er ikke bare som forspill at fingrene er velegnet til å gi kvinnen nytelse.

Fingre heller enn penis

Fingrene er lettere å fininnstille enn penis, de er mer følsomme og egnet til å stimulere for eksempel klitoris’ ytre deler.

- Fingrene er mer treffsikre enn penis når det gjelder å treffe klitoris som jo er kvinnens største kilde til nytelse og orgasmer, sier Gro Isachsen, sexolog.

- Penis i vagina er selvsagt hva en mann vil ha, men det fungerer ikke for oss. Menn synes ikke å være i stand til å skille mellom sex for forplantningens skyld og sex for rekreasjonens skyld som krever en form for direkte stimulering av klitoris, sier Betty Dodson, amerikansk sexolog som også har uttalt at i en sex-positiv verden så lærer unge kvinner om orgasmen gjennom «fingring».

Fingerelsker

Isachsen forteller at det beste rådet til menn som ønsker å bli gode fingerelskere, er å observere kroppsspråket til kvinnen og eventuelle lyder for å bli kjent med hvordan hun reagerer på kjærtegnene.

- Trekker kvinnen seg tilbake, betyr det ofte at kjærtegnene er for harde. Presser hun seg mot hånda hans, er det mulig kjærtegnene er for løse, eller at hun ønsker enda mer intense kjærtegn, sier Isachsen.

Eller han kan spørre om hun vil vise hvordan hun onanerer, eller hun kan holde hånden over hånden hans for å demonstrere hvilke håndgrep som kroppen hennes er tilvent.

Kvinnen vet best

Men selv om han er en god elsker, er det vanskelig å treffe rett.

- Mange kvinner opplever at mannen har «ti tommeltotter». Ofte gir det best uttelling å gjøre klitorisstimuleringen selv, siden han lett kjæler feil, sier Isachsen som kaller dette «å slå to fluer i et smekk».

- Siden mange menn er litt hardhendte, anbefaler jeg at kvinner tar hånd om klitorisstimuleringen selv, med fuktige fingre, og kjærtegner klitoris på samme måte som de gjør når de masturberer, sier Dodson som har hovedfokus på dette i sine berømte orgasme- og onanikurs.

Prøv deg frem

Isachsen anbefaler kvinner som aldri har prøvd å bruke hendene, å lete seg fram til de som kjennes godt og hva de kan gjøre for å intensivere spenningsoppbyggingen.

Hun tipser også om nettstedet ifeelmyself.com, der hundrevis av kvinner har lagt ut videoer av hvordan de kjæler med seg selv. Betty Dodson har dessuten spilt inn videoer som viser hvordan kvinner som har deltatt på hennes kurs nyter.

- Disse videoene kan fungere som informasjon for de som ønsker å nyte fingring, sier Isachsen.

Vibrator

Fingring gir likevel for lite stimulering for mange kvinner.

- De som har tilvent seg en kraftig vibrator må ofte ha en pause fra vibratoren for å finne full nytelse i fingring igjen. Og det er de som må ha vibrator med tilnærmet kraft som en boremaskin for å få kjærtegn som trigger orgasme, sier Isachsen.

- De kvinner som er vant til å bruke en vibrator, foreslår jeg tar den med seg i sengen, sier Dodson.

Tips til fingerlek

Mange kvinner masturberer og vet hvilke kjærtegn som fungerer. Be henne masturbere for deg (hvis hun er ukomfortabel med det, utforsk selv!), eller legg hånden din på hånden hennes for å føle hvordan hun bøyer hånden, hvor raskt hun beveger den og hvor mye press hun bruker og hvor.

- Husk å starte forsiktig og jobb deg opp - klitoris kan være ekstremt sensitiv. 

- Lubrikasjon vil få fingrene dine til å gli mer sensuelt og forhindre at noe gjør vondt, enten du bruker fingrene på de ytre eller indre delene av klitoris og/eller kjønnet hennes.

- Ikke bruk bare en hånd. La den andre kjærtegne brystene hennes eller stryk henne langs lårene - eller bruk fingrene på en hånd til å fokusere på klitoris, og fingrene på den andre til «penetrering» hvis hun ønsker det. Start med en finger og tilfør flere hvis hun blir tilstrekkelig opphisset og ber om mer.

- Klitoris går dessuten mye lenger enn den lille «tappen» og kan bli stimulert ved at man legger en hånd som en kopp over det hårkledte venusberget (mons pubis) og liksom vibrerer hånden.

  • Du kan også la fingrene danne en V og føre dem oppover og nedover de ytre delene av klitoris.
  • Du kan dunke lett over venusberget og de ytre delene av klitoris med fingerputene.
  • Eller du kan virvle fingrene rundt de ytre delene av klitoris i evigvarende sirkler.

Eksperimenter med ulike teknikker, tempo og trykk for å se hva som fungerer best, og ikke tenk på fingring som en forspillaktivitet.

Kilde: durex.co.uk (med tillatelse fra Durex)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning