Festivaltips

Følger du disse tipsene på festival?

Det er sommer, sol og festival-tid. Vi har tatt turen innom Slottsfjellfestivalen!

SLOTTSFJELLFESTIVALEN: Festival er gøy, og det kan være lurt å forberede seg. FOTO: Privat
SLOTTSFJELLFESTIVALEN: Festival er gøy, og det kan være lurt å forberede seg. FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Huskeliste til festival og ferie

  • Sårrens
  • Sårsalve
  • Plaster og kompresser
  • Myggmiddel
  • Forebyggende mot feriemage
  • Desinfiserende gel/våtservietter
  • Smertestillende/febernedsettende
  • Saltvannsdråper
  • Nesespray mot tett nese

Kilde: Gunhild Kile Sandvik, fagredaktør hos Apotek 1

Slottsfjellfestivalen, eller egentlig Slottsfjell Festival (ofte bare kalt Slottsfjell), er en rock- og popfestival som arrangeres på Slottsfjellet i Tønsberg hver sommer. Som regel blir den arrangert i slutten av juli.

Konsertscener og publikumsområder anlegges blant ruinene av middelalderfestningen Tunsberghus på Slottsfjellet og området rundt. Det avholdes også konserter i andre lokaler i byen. Festivalen ble for første gang arrangert i 2003. En guttegjeng syntes at Tønsberg trengte en festival, og valgte å legge den til Slottsfjellet, midt i byen. En serie rockefestivaler med samme navn ble også arrangert tidlig på 1980-tallet fram til og med 1983, ifølge Wikipedia.

Festivaltips

Klikk.no har snakket med ei skikkelig festivalløve på Slottsfjell, Thea Jøndahl (23). Hun deler sine beste festivaltips:

Hvorfor er du på akkurat Slottsfjellfestivalen? Og hvor mange år har du vært der?

- Dette er faktisk første gang jeg er på Slottsfjellfestivalen. Jeg har hytte ikke langt unna, og tidligere har jeg bare hengt på brygga. Jeg har hørt mye kult om festivalen, og i år var det en veldig god line-up med artister.

Nevn tre ting du MÅ pakke med deg i festivalbagen.

- Jeg har lært av tidligere festivalerfaringer, så i år er festivalbagen nøye gjennomtenkt. 1: Pakk i en lett og ledig sekk. Det er så deilig å ha alt du skal ha med på ryggen, og dermed begge henda fri til klapping og dansing. 2. Intimservietter: En ting er sikkert, og det er at det er litt grisete på festival. Med en pakke intimservietter i sekken, er du klar for det meste. Om det skulle være hamburgerdressing på kjolen, eller en kjapp kattevask under armen etter timer i solsteika. 3. Mobilcover som lader: Hva er vel ikke bedre enn å både beskytte mobilen mens den lader? Selvsagt skal både konserter, venner og antrekk dokumenteres, og det er helt krise hvis mobilen plutselig går tom for strøm. Plutselig har du danset deg vekk fra hele venninnegjengen, og hva er vel ikke verre enn tomt batteri.

Hotell, telt eller åpen himmel og begrunnelse?

- I år kjører jeg bil og båt. Alt av hotell var fullbooket, så i år tar venninnene mine og jeg det litt som det kommer. Jeg er veldig fan av telt også. Da jeg var på Hove for to år siden, hadde vi en stor lavvo. Med fint vær og den rette, hadde ikke åpen himmel vært dumt!

Hva er ditt beste festivaløyeblikk på slottsfjell?

- Det beste minnet må helt klart være under konserten med A$AP Ferg. Vi stod helt foran og danset alt vi bare kunne. Før siste låt hadde vi fått god øyekontakt med han ene på scenen, og før vi visste ord av det stod vi sammen med selveste Ferg og danset. Jeg som vanligvis synes sånt er flaut, shaket rumpa alt jeg kunne.

Hva klarer du deg uten på festival neste år?

- MINDRE KLÆR! Jeg tror ikke jeg trenger så mange skift som jeg hadde med i år. Du ser for deg å bytte flere ganger enn du rekker.

Til slutt: Dine beste tips til de som er nye på festivaler?

- Bruk sekk, ha med en pung med ting du kan freshe deg opp med. Ingenting er som å føle seg ufresh. La den dyre sminken og klærne ligge hjemme, du blir møkkete og ting blir ødelagt. Og ikke minst ta vare på hverandre. Står solen og steker dagen lang, blir man dehydrert. Det er viktig å både spise og drikke mye vann!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning