Kommentar nakenhet

Er det virkelig greit å vise rompa bare man er litt overvektig?

Kropp med eller uten dusker.

NAKENHET: Er det ok å vise frem en naken plus size kropp, men ikke en naken slank kropp?
NAKENHET: Er det ok å vise frem en naken plus size kropp, men ikke en naken slank kropp? Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

KOMMENTAR:

Er det virkelig greit å vise rompa bare man er litt overvektig?

Det var IKKE greit at Fotballfrue, eller hva hun nå heter, kastet buksa, og trusa så det ut til, på forsiden av magasinet Det Nye tidligere i høst. Ærlig talt! Ingen nåde. Eller når samme fru Fotball viste flat mage fra en selfie tatt kort tid etter fødselen. Nei, uhørt! Krass kritikk og krav om beklagelse.

Men når en, om det er lov å være så politisk ukorrekt å si det – overvektig – dame rister romper og lår og pupper med dusker i beste sendetid… da er det litt mer greit? Eller når en naken plus size er på en magasinforside. Er det litt bedre enn fru Fotball?

Er det noe som har skjedd? Er det ok å vise frem en naken plus size kropp, men ikke en naken, om det er lov å være så politisk ukorrekt å si det – slank kropp?

Er ikke det diskriminerende mot overvektige mennesker i seg selv? At når en naken eller tilnærmet naken dame får skryt for selvtillit og ærlig åpenhet – er det kanskje ensbetydende med at hun egentlig veier litt for mye? Det er både stigmatiserende og ufint om det er slik.

Og bør de slanke jentene, og dem er det mange av, la være å vise nakenhet? Uansett om de er Idol-, Talent- eller Fotballdamer?

Er vi i ferd med å elske frem et ideal som diskriminerer de slanke?

Og dermed også de overvektige?

Klikk.no og Det Nye har samme eier, men dette er ikke en forsvarstale for magasinet. Det er mer et forsvar for slanke damer som er stolte av kroppen sin. For det må være lov.

Les også: Lei av å høre at hun er heldig fordi hun er tynn

Er det forresten damer som oppfører seg mest diskriminerende mot andre damer? Som muligens er mest direkte og nedsettende i sine kommentarer? Det er mitt inntrykk. Ikke basert på hverken forskning eller lang research. Men mitt inntrykk, jeg presiserer.

Kanskje er det misunnelse. Kanskje er det flauhet over andres åpenhet. Kanskje er det irritasjon over andres stolthet.

Enten vi nekter de veldig slanke eller veldig formfulle - eller de i midten - å være stolte av seg selv, er det en resignasjon over og fornektelse av kvinnekroppen som får oss alle til å gjemme oss enda mer. Og det er det vel ingen av oss som har lyst til?

En ting er hva som oppleves som politisk korrekt i og av "mediene", en annen ting er hva som oppleves blant damer generelt, og i kommentarfeltene og forumene.

Hvor langt er vi villige til å gå for å stoppe slanke damer som liker seg selv?

Trude Susegg, redaksjonssjef

Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning