CARINA CARLSEN PÅ NORSKE TALENTER

- Er det ikke litt trist at kropp blir ensbetydende med vulgær og grisete?

Carina svarer på kritikken etter nakenshowet på Norske Talenter.

SEKSUALISERT: - Jeg mener oppriktig at det jeg gjorde fredag kan være akkurat så lite eller mye seksualisert som du vil, skriver Carina om opptredenen i Norske Talenter.
SEKSUALISERT: - Jeg mener oppriktig at det jeg gjorde fredag kan være akkurat så lite eller mye seksualisert som du vil, skriver Carina om opptredenen i Norske Talenter. Foto: FOTO: TV2
Publisert Oppdatert

KOMMENTAR:

Da jeg i 2013 begynte med burlesque skulle det være en liten hemmelighet jeg kunne ha for meg selv. Lite visste jeg da at jeg i 2015 skulle måtte svare på hvorfor jeg som vandrende freakshow valgte å kle av meg på TV2 i beste sendetid en fredagskveld i november.

For de som ikke har fått det med seg, har jeg vært en del av årets sesong av Norske Talenter.

Jeg har storkost meg gjennom hele prosessen, og må si jeg også har moret meg med alle de negative kommentarene jeg har fått. Jeg er både «motbydelig», «frastøtende», «altfor tjukk for mitt eget beste» og «et vandrende freakshow».

Hovedgrunnen til at jeg har moret meg er fordi ingenting av kritikken har berørt meg, og jeg synes det er interessant å se hva slags ikke-argumenter de negative stemmene har å overøse meg med.

Altså - jeg vet at jeg er tjukk, og jeg vet at mange ikke finner det tiltrekkende. Jeg vet også at det kan være helseskadelig å være overvektig. Disse kommentarene har med andre ord ikke inneholdt noe som jeg ikke allerede har fått servert i trynet siden jeg var 14.

Tenk på barna!
Da jeg meldte meg på Norske Talenter hadde jeg ingen anelse om at jeg ville ha den minste sjanse til å gå videre. Jeg var fornøyd med mine tre minutter i rampelyset, og fikk allerede da satt fokus på det som var viktig for meg – nemlig kroppsdebatt.

Da jeg ble plukket ut til å gå direkte til semifinalen, var det et like stort sjokk for meg som for andre vanlige TV-seere. Fredag var min sjanse til å gi et realt ballespark til norsk Jantelov, og jeg vil påstå at jeg lykkes.

Herregud – en av Norges mest kjente kakebloggere la til og med ned eggedosisen for å kommentere hvor grusomt det hadde vært for barna hennes å se hud på TV. Flere heiv seg på, og kunne fortelle at de hadde satt fredagstacoen i halsen og blitt traumatisert. Hva med barna? De stakkars barna! De tar jo selvsagt skade av dette, fordi.. fordi.. Nei, jeg har ennå ikke fått noe godt svar på hvorfor barn ikke skal se en smilende kvinne, danse rundt på en scene.

Seksualisert reklame

De fleste mener at nakenhet og seksualitet er noe vi skal skåne poden for, men kom igjen! Fra egen barndom husker jeg godt at nabogutten hadde pornoblader begravd i skogen. Med tanke på hva som vises på TV i dag og hvor mye langt drøyere seksualisert reklame og media dagens unge møter, er det virkelig synet av meg dansende og leende med to gigantiske røde fjørvifter det som dytter de unge håpefulle utfor det moralske stupet?

Rumpeduskene sier du? Da venter jeg spent på de moraliserende  kommentarene om rumperaketten til Hank Von Helvete. Hvorfor er hans rumpe kul, anarkistisk og rock n’ roll, mens min er seksualisert og støtende?

Se innslaget til Carina her.

</p> <p>For fakta er at de fleste barn har et avslappet forhold til nakenhet. De løper glade og nakne rundt på stranda inntil foreldrene begynner å dytte på de bittesmå bikiner for å skjule ting som overhodet ikke trengs å skjules.</p> <p> <strong>At fjortenåringer blir flaue – selvsagt, men de blir flaue av å se foreldrene kysse også. For ikke å snakke om hvor dødelig flaut det er at de selv er <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/samliv/article1490057.ece">et resultat av at foreldrene deres har –gisp- pult</a>.</strong> </p> </div>

Carina Carlsen (28)

  • Kroppspositivist som lever ut den glamorøse drømmen som Fifi von Tassel på den norske burlesquescenen.
  • Miljøarbeider og resepsjonist, studerer vernepleie med fordypning i sexologi.
  • Deltaker på Norske Talenter på TV2 høsten 2015.
  • Fast spaltist i Kvinneguiden.
  • Har Instagram-kontoen Fetmenfattet.

Så seksualisert som du vil

Selvsagt kan burlesque være seksuelt, men jeg mener oppriktig at det jeg gjorde fredag kan være akkurat så lite eller mye seksualisert som du vil.  Er det ikke litt trist at kropp blir ensbetydende med vulgær og grisete?

Det kom en mor og en liten gutt på rundt fire, opp til meg etter sendingen, hvor moren kunne fortelle at den lille gutten nå var min største fan. Han hadde storkost seg med alt glitteret, fargene, musikken og ikke minst, at noen tullet med kroppen sin sånn. Han så i hvert fall ikke oppfordringer om sex.

Sånn sett er det kanskje litt verre med alle de gamle mennene som har tatt kontakt, fordi de liker «ei med kjøtt på beina», men det er en annen historie.

Ikke noe å skamme seg over

Mitt mål var nettopp å vise at det å være tjukk ikke er noe å skamme seg over, og med det – prakke på det norske folk litt kroppspositivisme.

Enten du liker burlesque eller ikke, og enten du synes kroppspositivisme er helt på trynet eller ei –har innslaget mitt i alle fall rørt noe i folk.

Når det er sagt - selvsagt var målet å provosere litt og riste opp i folks tanker om kvinner og kropp . Da jeg så at dommer Suleman Malik himlet med øynene allerede mens jeg var en snartur fremme på scenen for å vise hva som kom etter nyhetene (som for øvrig var et tidspunkt alle de barna som tok skade av å se hud kunne gått og lagt seg, og et like fint tidspunkt å bytte kanal for alle de som «hater feite folk»), var det i grunnen bare å gi alt.

Negative holdninger

Jeg synes likevel oppførselen hans var respektløs, det skal jeg ikke legge skjul på. At en voksen mann, som er et forbilde for så mange og som er med i et program der han selv har vært med på utvelgelse av deltakerne, ikke klarer å holde seg rolig og saklig i to og et halvt minutt, synes jeg sier mer om ham enn om meg.

REAGERER: Dommeren Suleman Malik viste tydelig hva han syntes om Carinas show.  Foto: Skjermdump fra TV2
REAGERER: Dommeren Suleman Malik viste tydelig hva han syntes om Carinas show. Foto: Skjermdump fra TV2

Men viste Suleman Malik med hele seg at dette ikke var noe han satte pris på, viste han også på en bedre måte enn jeg kunne håpet på de holdningene jeg, og mange andre som ikke har kropp som passer inn i den trange A4-malene, møter daglig.

Oppførselen hans viste hvorfor det er viktig at noen tar kroppsdebatten.

Positive tilbakemeldinger

Det er en utmattende jobb å skulle stå i dritten hele tiden, men da er det deilig at det tross alt har vært en overvekt av positive tilbakemeldinger, fra fjern og nær.

Jeg håper at du som leser kommentarene, og kjenner på den vonde følelsen over egen kropp fordi en eller annen tankeløs tomsing fyrer av seg gugge, også kan ta til deg den positive responsen. Vi er i ferd med å ta et steg i riktig retning. Med rumpeduskene snurrende mens jeg går.

Vil du lese flere kommentarer fra bra damer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning