Slanket vekk 49 kilo

– Folk kjenner meg ikke igjen

Størrelse XXL er historie for Nina Mohr.

EKSTREM FORVANDLING: Ikke lett å se at det er samme person på disse før- og etterbildene.
EKSTREM FORVANDLING: Ikke lett å se at det er samme person på disse før- og etterbildene. Foto: Vektkonsulentene
Publisert Oppdatert

Nina (40) hadde vært gjennom mange slankekurer før hun prøvde Vektkonsulentenes program. I dag har hun lov til å spise seg mett, og er blitt hele 49 kilo lettere.

- Jeg opplever at kjente går forbi meg på gaten, fordi de ikke kjenner meg igjen. Og det har nok ikke godt opp for meg at jeg ikke lenger bruker størrelse XXL, men nå faktisk enkelt kommer inn i størrelse M, sier Nina, som har gått ned 49 kilo ved å følge Vektkonsulentenes program.

De første 40 kiloene raste av kun som et resultat av at Nina la om kostholdet. Først det siste halve året har hun begynt å trene.

Nå er det både gøy - og ikke minst mulig - å løpe lengre distanser, fordi hun slipper å slepe rundt på altfor mange kilo.

Nina er pedagogisk leder i en institusjon i Danmark, og har selv to barn. Hun var overvektig i 14 år. Kiloene kom og gikk i årene før, mellom og etter barnefødslene.

- Jeg trodde ikke selv at jeg hadde noen problemer som følge av overvekten. Jeg hadde ofte smerter i føttene, kunne bare gå i gummisko, og jeg hadde numne fingre. Men jeg fant andre forklaringer. Først etter at jeg gikk ned i vekt, og symptomene forsvant, skjønte jeg at kroppen min har vært belastet av alle kiloene.

- Kan spise meg mett

- Jeg har prøvd alle mulige dietter, men det fungerer ikke når det er så mye man ikke kan spise. Med Vektkonsulentenes kostprogram har jeg lov til at spise meg mett på deilig mat. Det fungerer for meg. Hvis jeg følger programmet og spiser fem ganger om dagen, får jeg ikke søtsug, fordi blodsukkeret ligger stabilt, sier Nina.

Hun mener det også har vært avgjørende at hun har fått ny motivasjon og masse gode tips både fra Vektkonsulentene og fra andre medlemmer.

- Det kan være bitte små kostendringer som gir ny giv og motivasjon: Råvarer jeg aldri selv ville kommet på å prøve, nye smaksnyanser og sammensetninger av ingredienser.

ETTER: Når kiloene forsvant, ble Nina også kvitt smerter og andre plager.
ETTER: Når kiloene forsvant, ble Nina også kvitt smerter og andre plager. Foto: Vektkonsulentene

Slank uten slit

For å klare å gjennomføre et så stort vekttap, satte Nina seg mange mindre delmål. Først var det å gå ned fem kilo.

FØR: Nina var overvektig i 14 år.
FØR: Nina var overvektig i 14 år. Foto: Vektkonsulentene

- Så ville jeg under 110 kilo. Slik fortsatte det.

Hun veide seg to ganger om dagen.

- Det hjalp meg med å gjennomføre, selv om jeg faktisk ikke synes det var noen utfordringer underveis.

Nina gikk ned hver eneste uke, unttatt i feriene. Da strammet hun inn vanene igjen etterpå, og så forsvant kiloene raskt igjen.

- Mitt beste råd er: Fokuser på det du har oppnådd. Hvis det glipper en dag, så begynner du å spise etter programmet igjen ved neste måltid.

Les også:

Snart er halve Hilde borte

Magefettet forsvant først. Så minket lårene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning