Test: Pulsklokke

Test av pulsklokker

Med en pulsklokke er det enkelt å følge utviklingen i treningen din. Vi har testet ni aktuelle pulsklokker.

Foto: Foto: Smartson
Publisert Oppdatert

Slik testet vi

  • Pulsklokkene er testet under vandring, løping og spinning
  • Testteamet besto av to menn og to kvinner med ulikt treningsnivå
  • Vi har bedømt design/brukervennlighet, kvalitet, kapasitet, funksjoner og pris
  • Prisene i testen er veiledende

Nyttige nettsteder

Se ferskere saker om pulsklokke:

En pulsklokke er et bra og motiverende treningsredskap. Blant de testede produktene finner du pulsklokker for eliteutøvere og vanlige mosjonister. Den enkleste modellen måler puls og treningstid. Med de mer avanserte modellene kan du koble deg til pc-en og følge din egen utvikling i detalj.

Forbrenn fett eller øk kondisjonen

Pulsmålerne i testen består av et belte med en sender som plasseres under brystmuskulaturen. Senderbeltet sender signaler til et armbåndsur som viser pulsen. Dermed kan du se hvordan pulsen øker i takt med anstrengelsene og synker når du roer ned.

Grunnprinsippet er at du trener ut fra hvilken form du er i. Har du lav hvilepuls når du våkner om morgenen, har du antagelig god kondisjon. Ut fra hvilepulsen kan du bestemme hvordan du vil trene og hva du vil oppnå - fettforbrenning eller kondisjonstrening.

Med pulsklokken kan du velge å trene i ulike soner. Flere av klokkene kan vise en oppsummering av treningstid, makspuls og kaloriforbrenning. Uansett hvilket nivå du er på, vil du få større kontroll og mer motivasjon i treningen.

Før du kjøper

I testen har vi lagt stor vekt på brukervennlighet. Blir klokkens menyer for kompliserte, er risikoen stor for at du ikke bruker alle mulighetene eller lar klokken ligge igjen hjemme. Generelt øker innlæringstiden med antall funksjoner, men det finnes unntak.

En annen ting å være oppmerksom på, er at noen av modellene blir forstyrret av annen elektronikk, som andre pulsklokker eller treningsmaskiner.

Tenk gjennom hva du skal bruke pulsklokken til. Flere av modellene i testen kan fort bli for begrensede når du vil følge med på din egen utvikling over tid.

Vår konklusjon er at den som holder seg til lettere mosjon, klarer seg lenge med en enkel pulsklokke som måler skritt, puls og kaloriforbrenning. Avanserte brukere har mer nytte av funksjoner som måler hastighet, pulsfrekvens i prosent og utvikling over tid.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning