Test av drikkeflasker

2 av 11 drikkeflasker får terningkast seks

- Enkel og genial. Null flaskesmak!

TESV AV DRIKKEFLASKER TIL TRENING: Vi har testet 11 stykker. FOTO: Produsentene
TESV AV DRIKKEFLASKER TIL TRENING: Vi har testet 11 stykker. FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Farlige stoffer

Myke plastprodukter kan inneholde farlige stoffer. Mest kjent er ftalater og BPA (bisphenyl-A), og en del plastprodukter markedsføres som BPA-frie. Det er påvist at både ftalater og BPA kan ha hormonhermende effekter, men er det omdiskutert hvor skadelige stoffene er for helsen til voksne mennesker. Studier har imidlertid vist at plastprodukter som er BPA-frie, kan inneholde andre stoffer som er like farlige. At en flaske er merket som BPA-fri eller uten ftalater, er altså ingen garanti for at den ikke kan avgi giftige stoffer, men det er vanligvis den miljømerkingen produktene har. Vi har ikke analysert det kjemiske innholdet i flaskene, men nevner for hvert produkt det produsenten selv oppgir.

Når du kriger med vektene så svetten siler, er det VANN du trenger.

En drikkeflaske til trening skal holde tett når du ikke drikker av den, og vanne deg effektivt når det brenner i munnen.

Test av treningsflasker

Det er deilig å slukke tørsten på trening. Hydrering under økten er ikke nødvendig med mindre treningen er langvarig og intensiv, men det er godt og praktisk å ha en flaske for hånden.

Treningsflasker skal være behagelige å drikke av og holde i, lette å rengjøre, ikke lekke og tåle en støyt. De bør ikke være for dyre. De fleste har vel opplevd å gå fra en flaske en gang eller to.

Dette har vi fokusert på

Munnstykket på flasken er viktig. Er det behagelig å drikke av? Er det utsatt for møkk, eller er tuten beskyttet når du ikke drikker? Og er det lett å åpne og lukke tuten?

Her finnes alt fra kompliserte sprett-opp-tuter med knapp til de enkle modellene med en liten tut du kan trekke ut og dytte inn med tennene.

Så lenge tuten er behagelig å drikke av, og holder tett når den er lukket, er mye oppnådd. Enkle patenter kan være vel så bra som kompliserte. Jo mer kriker og kroker under munnstykket, desto flere steder vil ikke vaskekosten komme til. Noen ganger er kompliserte mekanismer mer sårbare også, for eksempel fordi små deler kan knekke.

11 flasker

Vi har testet 11 flasker for trening. Noen av flaskene har sugerør montert nedi flasken, så du kan drikke uten å heve flasken over munnen.

De fleste flaskene passet i flaskestativ på sykkel, men ikke alle. Av og til var det forskjell på hva produsenten sier den skal romme, og hvor mye vi fikk fylt den med. Vår måling er oppgitt for hver av flaskene.

Testpanelet

Tre travere har testet: Ingrid Mangnes, fysioterapeut og psykolog som konkurrerer i triatlon, og har deltatt i en mengde ritt, samt VM i Ironman 70.3 i Las Vegas 2012. Malin Iren Haug, som konkurrerer aktivt i triatlon, har vært i Norgeseliten i fallskjermhopping og er løpetrener i Idrettslaget BUL. Og Maren Haugeto, Shape Ups egen milsluker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning