Test av Arc'teryx Solano Jacket

God allroundjakke

Den er ikke vanntett, men likevel en svært god friluftsjakke.

FAVORITT: Solano Jacket Windstopper veier lite og tar liten plass. Bildet viser herremodellen.
FAVORITT: Solano Jacket Windstopper veier lite og tar liten plass. Bildet viser herremodellen. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Arc´teryx Solano Jacket

  • Produsent: www.arcteryx.com
  • Importør: Norsk Fjellsport AS, tlf. 22 59 25 90, www.norskfjellsport.no
  • Pris: 1899 kroner
  • Se nettpriser her
  • Vekt: Herre 333 g/dame 283 g
  • Stoff: 245 P Windstopper, polyester og nylon

Siden tidlig i vår har vi hatt denne nye lettvekts Windstopperen fra Arc'teryx inne til test. Jakka er konstruert med tanke på bruk under høy aktivitet, men vekt, snitt, design og passform gjør den til en meget god allrounder. Lav vekt og lite pakkevolum gjør den også godt egnet til å ha liggende i lokket på sekken som ekstrajakke.

Les mer: Stortest av skalljakker

Veldig gode pusteegenskaper

Jakka er vindtett, og den er fuktavvisende, men ikke vanntett. Pusteegenskapene er imidlertid meget gode. På innsiden (ikke i ermene) er den utstyrt med børstet polyester, noe som gir litt isolasjon, samtidig som det ikke hindrer pusting og fukttransport.

Fôret

Ermene er fôret med glatt nylonfôr som er lett å trekke av og på. Jakka er teknisk godt sydd, med bl.a. formsydde albuer, stoffinnlegg i armhulen som skal forhindre at ermene kryper oppover når du strekker armene over hodet, elastiske mansjetter samt en krage fôret i myk, tynn fleece. I tillegg har jakka to frontlommer og énhånds strikkstramming nederst, og den svinger godt ned over baken.

En søm løsnet

Vi har testet to jakker, én herre- og én damemodell. De er like, bortsett fra at damemodellen har noe mer kroppsnært og feminint snitt. Ikke engang etter mange bruksdøgn viser jakkene tegn på slitasje. Vi har bare én ting å bemerke (uten at det har noen praktisk betydning): Én søm løsnet på begge ermene på den elastiske mansjetten på herremodellen, som er blitt gjenstand for mer og tøffere bruk enn damemodellen.

Få hele oversikten:

Se alle våre tester av friluftsutstyr

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning