Regnvær

TIL HØSTTUREN: Med skikkelig klær kommer du deg på tur i høstferien. © Foto: squacco på Flicker.com. Noen rettigheter reservert - http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en_GB.

Jakt på de beste prisene

Vi har hentet inn priser fra butikker og importører i Norge. Har vi funnet bedre tilbud på nettet, er det disse prisene vi bruker. I så fall er nettstedet lenket opp. Har du funnet et enda bedre tilbud, så setter vi pris på at du deler det i artikkelkommentaren nederst.

Svenske Utemagasinet har laget denne guiden til regntøy som er lett og solid - som skapt for friluftsliv.

Utemagasinet tester regntøy årlig, og rapporterer at varene er bedre enn noensinne. Mange av settene får skryt for å være både flotte å se på, pluss at du får mye for pengene.

Testen er gjennomført i Jämtland og Irland i juni, og testteamet rapporterer om skikkelig møkkavær med regn og hagl hele testperioden. Regntøyet er brukt på vandring, sykling og jogging. Plaggene er veid og dusjet sammen for mest mulig rettferdig sammenligning. Impregnering, sømmer og lommer er også sammenlignet.

De fleste settene holder mål. Når de svikter, er det som regel hettene som ikke beskytter ordentlig.

Ta vare på regntøyet

For at regntøy skal slippe ut fukt, trenger det litt omsorg. Vask det etter anvisningen. Bruk kleshenger, så holder det lenger. Etter mange vask slutter grunnimpregneringen å fungere. Det ser du ved at vannet ikke "perler seg" like godt på jakka. Da er det på tide å impregnere på nytt.

Sjekkliste før du kjøper

  • Vil du ha lett vekt og færre detaljer, eller et tyngre sett med flere funksjoner?
  • Vil du ha ventilasjonsmuligheter langs buksebena?
  • Sjekk at hetten sitter perfekt, også når du vrir på hodet.
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.