Test av oppblåsbart liggeunderlag fra Exped – SynMat 7 Pump

Dette liggeunderlaget får 6

Prinsesse på erten? Dette er liggeunderlaget for deg.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Meget god komfort

+ Høy isolasjonsevne

+ Lav egenvekt

+ Lite pakkevolum

- Noe høy prisklasse, ellers lite negativt å finne

I vår store test av oppblåsbare liggeunderlag i 2009 fikk vi ikke med underlag fra Exped - til stor irritasjon for flere av våre lesere.

I den testen fikk også Therm-A-Rest Prolite Plus Regular og Ajungilak Bi-Core Mat toppscore.

-Virkelig behagelig

Vel - nå har vi hatt SynMat 7 Pump inne til test i en periode på ca et halvt år og fått brukt underlaget både på barmark, snø og som "ekstraseng" på hytta.

Det som er litt spesielt med disse underlagene er at de i tillegg til at de fylles med luft har et fyll av mikrofiber som skal gi enda bedre isolerende egenskaper enn et tilsvarende uten. Vi kan si med en gang at dette er et virkelig behagelig underlag.

Nesten madrass

De fleste forbinder nok liggeunderlag med noe som er mye tynnere enn disse mattene fra Exped. Selv om vårt testeksemplar er av det mer moderate slaget med tanke på tykkelse og bredde er også dette med sine 7 cm nesten å regne som en madrass.

Den store forskjellen i forhold til en vanlig luftmadrass er selvsagt vekten.

Med sine 860g veier det ikke mer enn et vanlig oppblåsbart underlag som gjerne er halvparten så tykt. Den integrerte pumpen fungerer godt og gjør det enkelt å få luft i underlaget - på denne måten slipper en å stå å blåse opp underlaget med "lungekraft" og en eliminerer også problemet med at en da blåser fuktig utåndingsluft inn i underlaget med fare for ising osv.

Meget god isolasjon

Disse underlagene i SynMat serien isolerer ikke like bra som DownMat serien (dunfyll i stedet for syntetisk) som er toppmodellene fra Exped, men en SynMat er litt lettere og billigere i innkjøp, og sammenlignet med et standard liggeunderlag er det stor forskjell både i opplevd liggekomfort og det gir meget god isolasjon mot bakken.

Utsatt for punktering

Overflatene på underlaget har grei friksjon og de trekker ikke fukt. Soliditet er alltid en avveining opp mot vekt. Vi har ikke hatt noen problemer med punkteringer eller andre skader med dette underlaget, men en må selvsagt passe på at en ikke utsetter et slikt underlag for gnister fra bål, skarpe kvister eller torner.

Fakta

Exped, SynMat 7 Pump

UTE Depot AS, www.utedepot.no , tlf. 72 41 12 55

Pris: 1199,-

Mål: 178cm x 52cm x 7cm

Mål pakket: 21cm x 15 cm

Vekt: 860g

Annet: Andre størrelser 193x65x7 og 193x65x9

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen