Ignorer disse 5 mytene om løping
Tenker du på å begynne å løpe? Da bør du blåse i disse mytene.

(SIDE2): Du tenker at løping kan bli din nye treningsform? Kanskje har du allerede begynt å forberede deg og har googlet litt om hvordan du faktisk skal starte opp den nye treningen?
Det kan selvsagt være en god idé og gi deg både inspirasjon og giv til å ta fatt, men det fins en del myter der ute også og Huffington Post Healthy Living har listet opp noen av dem.
Her er et utvalg:
1. «Du trenger å spise masse pasta»
For du trenger jo raske karbohydrater nå som du skal drive med kondisjonstrening? Vel, det gjelder egentlig bare for toppidrettsutøvere som skal fylle på lagrene kvelden før et stort løp. I realiteten trenger du som mosjonist ikke å tenke så mye på karbohydratinntaket dersom du ikke skal løpe i mer enn to timer. Og selv for de som løper i mer enn to timer så er det viktigere å tenke på karbohydratinntaket en uke før enn å vente til siste minutt.

LES OGSÅ: Utetrening: - Det er ikke så viktig hva du gjør, bare du gjør NOE
2. « Du må ha med sportsdrikke på løpeturen»
Denne myten er trolig populær fordi produsentene bruker det for alt det er verdt i sine enorme markedsføringskampanjer. Er ikke løpeturen av lengre varighet enn en time fungerer vann aller best. Dersom du løper eller trener over lengre tid svetter du så mye at kroppen trenger påfyll av mer enn bare vann. Væskebalansen er nemlig nært knyttet til kroppens elektrolyttbalanse. Ved trening vil økt svette føre til tap av flere mineralstoffer (elektrolytter), som natrium, kalium, klor og magnesium. Men det er bare natrium som tapes i så store mengder at det kan føre til helsemessige problemer og påvirke prestasjonsevnen i vesentlig grad, skriver Olympiatoppen på sine sider. Er det veldig varmt og du svetter myekan det være gunstig med sportsdrikke.
LES OGSÅ: Her er utetrenings-ekspertens beste treningsøvelser
3. «Å tøye før du løper er et must»

Å tøye kan faktisk gjøre vondt verre. Statisk tøying eller tøying der du holder en muskel i en utstrakt tøyeposisjon, bør ikke gjøres før løpeturen. Grunnen er at musklene er kalde og tøying kan da forhøye risiko for skader. Bruk heller dynamiske bevegelser som en oppvarming til løpeturen.
LES OGSÅ: - Ikke drikk for mye sportsdrikke rett før Oslo Maraton
4. «Løping er ikke bra for knærne
Det fins ikke tilstrekkelig data fra forskningsbaserte studier som viser at løping kan overbelaste knærne. Løping er kanskje ikke den mest ideelle treningsformen for deg som sliter med vonde knær, men det er heller ingen grunn til å frykte at løping i seg selv vil gi deg verkende knær.
LES OGSÅ: Her er utetrenings-ekspertens beste treningsøvelser
5. «Løp så fort og så langt som mulig»
Som nybegynner er det lett å bli fristet til å presse seg selv det lille ekstra for å løpe enda litt lenger og litt fortere enn forrige løpetur. Det kan jo virke som den beste måten å få fremskritt, men variasjon er faktisk nøkkelen til de beste treningene. Varier intensiteten, farten og tiden. Men sørg for å ha en langtur i løpet av uka.
Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook også!