Test av pulsklokker med GPS

Blant disse pulsklokkene er det én sekser

GPS gjør at du får mer ut av pulsklokka. Vi har testet og funnet den beste.

TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS.
TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS. Foto: FOTO: Produsentene
Sist oppdatert

Vi tester pulsklokker med jevne mellomrom. I 2008 var Polar RS 400 SD best i test.

I tilsvarende test som denne fra august i fjor, hadde Garmin med to klokker mer - de kom ikke like godt ut som testvinneren.

Tidligere i år testet vi billige pulsklokker (under 1500 kroner). Også der kom Garmin best ut - om det ikke ble terningkast seks.

Den største fordelen med GPS på en pulsklokke er at du kan få informasjon om hastighet og distanse uansett om du sykler, løper, går på rulleski/ski eller padler.

Den eneste forutsetningen er at du trener utendørs slik at klokka får lokalisert og kan motta satellittsignaler.

Andre muligheter som åpner seg, er at du kan lagre spordata og ved hjelp av programvare som produsentene tilbyr, legge inn og se treningsruta på et kart.

På denne måten kan du f.eks. dele treningsløyper med venner og bekjente - og motsatt, laste ned treningsløyper fra andre brukere.

Slik er testen gjennomført

De ulike pulsklokkene med tilhørende sensorer har vært brukt til sykling, løp og treningsturer til fots i marka og på fjellet.

Testteamet har disponert de fleste modellene i ca. 3 måneder. Vi har testet de ulike modellene opp mot hverandre for å se om de gir samme resultat med tanke på de dataene de viser i sanntid, og det som er mulig å lese ut fra de lagrede dataene i etterkant.

Kjøpetips

  • Ta utgangspunkt i de aktivitetene du driver mest med, før du bestemmer deg for hvilke sensorer du eventuelt vil trenge.
  • En klokke med innebygget GPS blir noe større enn en uten. Ønsker du å trene med GPS det meste av tiden, vil vi anbefale en klokke fra Garmin.
  • Trener du like mye uten GPS som med (eller mindre), vil vi anbefale en pulskokke fra en annen leverandør med en ekstern GPS-sensor.
  • Det er ganske store prisforskjeller på de ulike modellene. På noen av de enkleste pulsklokkene (som kan være gode nok for en nybegynner/mosjonist) vil f.eks. en GPSsensor gjerne doble utgiften i forbindelse med innkjøp - noe det er verdt å tenke på.
  • Skal du bruke pulsklokka mens du sykler, sjekk om det er en brakett eller festeanordning så du får festet klokka til styret.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Slik får du superkondis

Her er de beste løpeskoene

11 tips som gjør deg raskere

Den ultimate treningsøvelsen

Treningen som forbrenner mest fett

Denne saken ble første gang publisert 20/10 2011, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også