Skritt i vei for bedre helse

Invester i en daglig spasertur og få mye god helse på kjøpet.

UT PÅ TUR: Noen få minutters gange hver dag gir god helseeffekt. Med eller uten sko på.
UT PÅ TUR: Noen få minutters gange hver dag gir god helseeffekt. Med eller uten sko på. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Stavgang

Stavgang er blitt veldig populært, og er en ypperlig mosjonsform som gir fin tilleggstrim for skuldre og armer. Det er imidlertid viktig å gå uten staver også, ikke minst for ryggens del. Stavene har en tendens til å låse ryggen, mens det å gå uten staver gir et mer naturlig bevegelsesmønster i ryggrad og bekken. Varier gjerne mellom de to metodene.

Å gå tur er gratis, kan gjøres hvor som helst og når som helst . Det eneste utstyret du trenger, er et par gode sko.

Begynn med rolige og litt forsiktige turer på 15-20 minutter noen ganger i uken. Deretter øker du tempoet og går en halvtimes tur hver dag.

Dette er ikke bare en fin måte å forbrenne kalorier og forbedre kondisjonen på - også hjertets, lungenes og blodsirkulasjonens kapasitet forbedres. Samtidig økes fettforbrenningen ved at det bygges flere«stasjoner» i musklene der fett kan forbrennes.

Du trenger ikke å legge om hele livsstilen din for å holde deg frisk, få bedre kondisjon eller gå ned noen kilo. Det holder faktisk om du går en rask tur hver dag.

Slik går du:

* Gå med lange steg.

* Hold overkroppen rett.

* La armene pendle fritt i takt med hvert skritt. Når venstre fot går frem, svinger du høyre arm foran deg og omvendt.

* Slapp av i hendene. Når du går raskt og bruker armene og hendene aktivt for å øke tempoet, kan du lukke hendene lett. Tenk deg at du holder en myk ball i hendene. På den måten unngår du å knytte dem krampaktig.

Se også: Skritt i vei mot målet ditt

Se også: Derfor er det sunt å gå

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning