Brenn maks magefett på 43 minutter

Her får du et bankers opplegg som gir deg optimalt treningsutbytte om du trener i 43 minutter 3 ganger i uken.

Publisert Oppdatert

Ja, det er mulig å få superflott mage selv om du ikke har så mye tid til å trene. Fitnessekspert Craig Ballantyne har forsket på hva som funker, både i og utenfor laboratoriet, og

her er hans beste tips:

5-minutters oppvarming

Bruk egen kroppsvekt til å gjøre styrkeøvelser. Her er noen eksempler:

armhevinger med knærne i gulvet, situps, squats (bøy i knærne som om du skal sette deg ned på en usynlig stol, og reis opp igjen), dipps (plasser armene på en benk bak deg og senk og hev kroppen mens du har rette eller lett bøyde knær), og planken (tær og underarmer i bakken, strak kropp, press navlen inn og hold stillingen i 1 minutt).

20 minutters styrketrening

Noen av øvelsene krever tilgang til styrketreningsmaskiner.

Gjør to og to øvelser om gangen med minst mulig hviletid mellom hver. Du gjør 12 repetisjoner av en øvelse før du går kjapt over til den neste. Så går du tilbake til den første igjen til du totalt har gjort tre sett av hver øvelse. Her er noen eksempler på øvelser du kan gjøre back to back:

Beinpress + nedtrekk bak med stang

Knebøy med vektstang + sidehev med manualer

Situps i skråbenk så hodet er lavest + bicepscurl med manualer

Rygghev + situps på balanseball

18 minutters intervalltrening

Løp ute, eller bruk tredemølle eller ellipsemaskin. La kroppen få venne seg til bevegelsen med rolig tempo de første tre minuttene.

Så kjører du på med maks innsats i 1 minutt, fulgt av rolig tempo i 1 minutt. Fortsett sånn til det har gått 15 minutter totalt.

Avslutt med 3 minutter i rolig tempo.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning