Derfor får du ikke sixpack

Du trener og trener, men ser ingen resultater. Dette gjør du feil.

Foto: Thinkstock
Sist oppdatert

10. Du har liten muskelmasse

Noen har et bedre utgangspunkt for muskelvekst enn andre. Jo større muskelmassen din er, jo mer vises musklene gjennom kroppsfettet. Utfør styrketreningen med tunge vekter for å oppnå bedre resultater.

9. Du har ikke gener for det

En grunn til at du ikke har vaskebrettet på plass, kan være fordi du rett og slett ikke har de genene som skal til for å oppnå dette. Noen mennesker er genetisk anlagt til å ha mer magefett enn andre, og selv om man både har definerte armmuskler og brystmuskler, er det ikke sikkert magemusklene vises like godt. I tillegg avgjør genene også formen på musklene og hvordan de vil se ut på kroppen.

8. Du drikker ikke nok vann

Har du et kosthold med høyt saltinnhold og drikker lite vann, vil dette ha mye å si for definisjonen av magemusklene. Drikk minst ti glass vann om dagen og vær forsiktig med saltinntaket, og du vil kunne se resultater i løpet av noen få dager.

Foto: Thinkstock

7. Du sover ikke nok

Mangel på søvn forårsaker at mengden kortisol øker i kroppen din, noe som igjen fører til at opphoping av magefettet øker.

6. Du trenger mer karbohydrater

Lavkarbodietter kan være effektivt for vektredusering, men er inntaket av karbohydrater for lavt reduseres også metabolismen din. Dette fører til at kroppen din forbrenner så lite kalorier at vektreduksjon blir så å si umulig. Ha derfor en dag i uken hvor du øker inntaket av karbohydrater.

5. Du har får mye fokus på magemusklene

Punktforbrenning nytter ikke. Magemusklene er såpass små at dersom du kun bruker tid på å trene disse vil kaloriforbrenningen reduseres slik at du får lite valuta igjen for pengene. Fokuser på å bruke mange forskjellige bevegelser som gir bedre stabilitet (core-øvelser). Da forbrenner du også langt flere kalorier.

Foto: Thinkstock

4. Du har dårlig muskelkontroll

Fokuser på å bruke magemusklene også når du ikke er på trening. Stram musklene så ofte du kan og pass hele tiden på holdningen din, da gjør du det også til en vane.

3. Du drikker for mye

Inntak av alkohol fører umiddelbart til at forbrenningen reduseres, noe som også betyr at prosessen bremses mer og mer ned etter inntaket av flere og flere øl. Hyppig inntak av alkohol kan også føre til at kroppsfettet konsentrerer seg mer rundt mageregionen.

2. Du er stresset

Akkurat som mangel på søvn øker også stress kortisolmengden i kroppen din. Dersom du stresser mye økes opphopingen av fett i mageregionen og du risikerer også at muskelmassen din reduseres.

1. Du spiser for lite kalorier

Dersom du går for lenge på en diett med for lite karbohydrater og kalorier er sjansen stor for at du vil gå på en kjempesmell og havne i en matorgie veldig stor. Det kan være effektivt å gå på lavkalorikurer, men for lite kalorier vil ikke gi deg nok metthetsfølelse og derfor øke sannsynligheten for at du sprekker.

(Kilde: Askmen.com)

Denne saken ble første gang publisert 12/12 2010, og sist oppdatert 15/08 2018.

Les også