Q-Meieriene storsatser på gresk yoghurt med mindre sukker

Tror markedet for gresk yoghurt vil nå «amerikanske tilstander».

Publisert

(SIDE2): I mai lanserer Q-Meieriene gresk yoghurt med et lavere sukkernivå enn «normalt».

Reduserer laktoseinnholdet

I fjor lanserte meieriprodusenten Frokostyoghurt med skrukork i naturell og vanilje, der sistnevnte har like mye tilsatt sukker som barneyoghurter, altså rundt 4 prosent per 100 gram.

Q Gresk yoghurt inneholder 30 prosent mindre sukkerarter per 100 gram enn de fleste andre smaksatte greske yoghurter uten kunstig søtning. En av måtene de har fått til dette på er å redusere laktoseinnholdet i produktene.

GRESK SATSING: Bent Myhrdal tar opp kampen om gresk yoghurt.

- Det blir det bare vinn vinn av: topp smak, lavt sukker og så kan folk med noen grad av laktoseintoleranse bruke produktet, sier direktør Bent Myhrdal til Side2.

Nylig testet «TV 2 Hjelper Deg» mellommåltider og konkluderte med at noen mellommåltider er fulle av sukker.

Stort marked for gresk yoghurt

Direktøren for Q-Meieriene, Bent Myhrdal, har stor tro på satsingen på gresk yoghurt, og mener det er mye plass for nye greske yoghurter hos norske forbrukere.

- Jeg tror det vil bli en ny del av yoghurtkategorien. Vi tror og håper på amerikanske tilstander. Det betyr kraftig vekst i et undervinklet norsk marked, hvor gresk yoghurt utgjør 50 prosent i fremtiden, sier Myrdahl til Side2.

I dag er det Synnøve Finden som har mesteparten av markedet for gresk yoghurt. Ifølge Nationen ble det solgt gresk yoghurt for 177 millioner kroner i 2013. I fjor var omsetningen på 319 millioner kroner.

- All konkurranse skaper vekst, og alt som kan bidra til kategorivekst er positivt, sier markedsdirektør Magnus Tollefsen i Synnøve Finden til Nationen.