Én god grunn til å spise sjokolade i dag

Behøver man flere, egentlig?

Publisert

(SIDE2): Om du elsker sjokolade, er dette «din» dag. 13. september er nemlig den internasjonale sjokoladedagen, skriver TV2.dk.

Du har med andre ord en god unnskyldning for å gi etter for søtsuget i dag, og kose deg med en bit av mørk lykke.

Har positive helseeffekter

Sjokolade er kjent for å ha en rekke positive helseeffekter - det kan potensielt både senke blodtrykket og kolesterolet og redusere risikoen for slag.

Stikkordet til hvorfor det er slik, er stort sett flavonoider - som det finnes mer av i kakao enn i noen annen matvare. Jo mørkere sjokoladen er, jo bedre.

Polyfenoler er kjent for å ha en positiv effekt på den menneskelige helsen. Hvis spiser mat som inneholder store konsentrasjoner av polyfenoler, som kakao - får du i deg antioksidanter.

Antioksidanter er med på å redusere risiko mot sykdommer som diabetes, kreft og hjerte- og karsykdommer.

Ikke bare det, men mørk kakao inneholder også stoffer som hindrer enkelte fordøyelsesenzymer å virke, antydet en nylig undersøkelse. Dette gjør at fett og stivelse fra annen mat man spiser,ikke blir absorbert i mage og tarm. Denne studien er derimot ikke bekreftet av flere studier, men mye tyder altså på at dette er tilfellet.

LES mer i denne saken, som gikk som en farsott på sosiale medier: De som spiser ofte og mye sjokolade er slankere

Dette er en porsjon sjokolade

Selv det finnes mange gode grunner til å ta seg en bit sjokolade, så er det lurt å holde seg til en porsjon. Men hvor mye er egentlig én porsjon sjokolade? En liten Eventyrsjokolade? En Snickers?

På en 200 grams melkesjokolade tilsvarer én porsjon 25 gram. Det ble 3 og 1/3 biter.

LES OGSÅ: Så mye er egentlig én porsjon

Vil du lese flere om mat? Følg oss på Facebook!