Dette er årets mest trendy grønnsak

Har du tatt til deg denne, er du ikke alene.

Publisert

(SIDE2): Mange unge har forkastet isbergsalaten for lenge siden og heller gått over til Lollo og romanosalat. Eller rett og slett hjertersalat.

Men nå er det spesielt en type grønnsak som får forrang i salatdisken, og det er grønnkålen.

LES OGSÅ:Glem fredagstaco slik du kjenner den

Favoritt ute

Danskene har hatt grønnkål som en av sine hovedgrønnsaker i lange tider. Men her hjemme er den blitt stemoderlig behandlet. Inntil nå, skal vi tro Frukt.no.

Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt har vi aldri spist så mye grønnkål. I USA er det blitt helt normalt å bruke kålen istedenfor salat. Grønnkål er såkalt supermat, stappfull av vitaminer og svært smaksrik. 

LES OGSÅ:- Den «sunnere» varianten inneholder jo mer salt og mindre kjøtt?

Grønnkål vokser på stilk, og sies å stryke immunforsvaret.

Ifølge forskning.no kan enkelte av stoffene i grønnkålen virke hemmende på veksten av kreftceller.

LES OGSÅ:- Dette er ikke slankesnacks

Informasjonssjef Hanne Linnert i Bama sier til Side2 at de merker godt fokuset på sunnhet blant forbrukerne. Veksten i forbruket av grønnsaker øker. I 2013 økte salget totalt med cirka fem prosent.

- Når det gjelder grønnkål spesielt, var det lite salg av denne bare for et par år tilbake, den kunne skaffes, men var ikke etterspurt. Nå er det stor etterspørsel etter denne anvendelige og sunne grønnsaken, derfor er den tilgjengelig i de fleste norske dagligvarebutikker, sier Linnert.

Best nå

Grønnkålen er faktisk inne i sin beste sesong mellom nå og desember, men er ikke vanskelig å dyrke, og bør således finnes i butikkene ellers i året også.

Det beste med den er at den også kan fryses. Da får bladene en litt mer syrlig smak.

Å tilberede grønnkål riktig er essensielt for å få den smaken du ønsker deg. Den holder seg også lenge i kjøleskapet og bør skylles i kokende vann før bruk.