- Det er ikke bare McDonald's  pommes frites som inneholder sukker

Gjelder flere merker pommes frites i Norge.

POMMES FRITES skylles i vann tilsatt små mengder med druesukker,
POMMES FRITES skylles i vann tilsatt små mengder med druesukker, Foto: (YouTube (Skjermdump))
Publisert

(SIDE2): Nylig skrev Side2 at pommes frites fra McDonald`s inneholder 19 ingredienser.

Der skrev vi også at McDonald's bruker sukker på potetstavene.

For å bli brune og fine

Sukkeret blir sprayet på potetstavene for å gi de den gyldne pommes frites-fargen og til slutt får pommes fritesene en god runde med salt, både for smakens skyld og får å unngå at de blir gråe i fargen.

At frites inneholder 19 ingredienser ble avslørt i et samarbeid mellom Mythbusters og McDonald's, sistnevnte for å vise at de ikke har noe å skjule overfor kundene.

Torsdag tar TV 2s «Matkontrollen» opp praksisen, som for øvrig er helt ufarlig.

Der forteller de at praksisen ikke gjelder McDonald's alene, men også Findus-pommes frites produkter.

Hos Findus bekrefter markedsdirektør Trude Solvang overfor TV 2 de at de bruker teknikken ved all produksjon av pommes frites. Det er Findus som produserer McDonald's-friten i Norge.

– Det stemmer at det blir tilsatt små mengder sukker i det siste «vaskevannet» før pommes frites friteres. Dette gjøres i all pommes frites-produksjon for at pommes fritesen skal få riktig gyllen farge, skriver hun til Matkontrollen.

Hoff, som også produserer pommes frites, bruker kun metoden unntaksvis, opplyser de.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Ufarlige stoffer

Da Side2 skrev saken om de 19 ingrediensene, svarte  Kathrine Moe, seniorkommunikasjonsrådgiver i McDonald`s Norge følgende i en e-post:

- Vår MacFry har følgende innhold: Potet, vegetabilsk olje (solsikkeolje, rapsolje), dinatriumdifosfat, druesukker. Informasjonen finner du også på våre hjemmesider. Denne blir produsert med norsk råvarer og produsert hos vår leverandør Findus Tønsberg. Både bonden som dyrker våre poteter og produksjonsanlegget får tett oppfølging. Poteten er av potetsorten Innovator. Vår frityrolje hos leverandør og i restaurant er lik, og er i henhold til norske forskriftskrav mht til transfettinnhold under 2 prosent. I henhold til våre analyser har vi 0,1 prosent transfett i vår MacFry. Dette blir verifisert regelmessig.

Denne saken ble første gang publisert 19/03 2015.

Les også