Pommes frites fra McDonald`s inneholder 19 ingredienser

Inneholder silikonstoff og blir tilsatt biffsmak.

POMMES FRITES fra McDonald`s inneholder faktisk 19 ingredienser.
Publisert

(SIDE2): Slik lager de verdens mest spiste, og for mange beste, pommes frites.

Poteter og 18 andre ting

«Mythbusters»-programleder Grant Imahara ønsket å finne ut hvordan den kjente fast food-kjeden McDonald`s lager sine populære pommes frites, og ikke minst hva de frityrstekte potetstavene egentlig inneholder.

Han reiste derfor til Mcdonald`s sin potetfarm i Idaho for å se nærmere på produksjonsprosessen. 

I programmet kommer det frem at hele 19 ingredienser blir brukt for å lage McDonald`s sin pommes frites, ifølge Imahara.

Han fant blant annet ut at for at Mcdonald`s skal få sine populære pommes frites, så trengs det for eksempel både polydimetylsiloksan (et silikonstoff), tertiær butylhydroquinone (et biprodukt fra råolje), sukker og flere typer oljer.

VERDENS MEST POPULÆRE POMMES FRITES? McDonald`s er en verdent mest kjente fast food-kjeder.

I tillegg blir potetstavene fritert to ganger før du får de servert i McDonald`s-restauranten, én gang på fabrikken og igjen på restaurantkjøkkenet. Dette er forøvrig oppskriften på hvordan lage gode frites.

- Ikke farlig

Sukkeret blir sprayet på potetstavene for å gi de den gyldne pommes frites-fargen og til slutt får pommes fritesene en god runde med salt, både for smakens skyld og får å unngå at de blir gråe i fargen. 

Oljene er en fabrikkblanding som blant annet består av hydrogenert soyabønneolje, også kjent som fremstilt transfett, skriver Daily Mail.

I TV-programmet Grant Imahara understreker likevel at ingen av ingrediensene som blir brukt er farlige, ifølge den britiske avisen. Og at de ulike tilsetningsstoffene brukes for å øke holdbarheten og å gi en bestemt smak, farge og konsistens.

For ordens skyld, dette er et PR-stunt fra restaurantkjeden selv som ønsker å vise at de har ingenting å skjule for sine kunder. 

5 ingredienser i norsk Mcdonald`s pommes frites

Kathrine Moe, seniorkommunikasjonsrådgiver i McDonald`s Norge skriver følgende i en mail til Side2:
- Vår MacFry har følgende innhold: Potet, vegetabilsk olje (solsikkeolje, rapsolje), dinatriumdifosfat, druesukker. Informasjonen finner du også på våre hjemmesider. Denne blir produsert med norsk råvarer og produsert hos vår leverandør Findus Tønsberg. Både bonden som dyrker våre poteter og produksjonsanlegget får tett oppfølging. Poteten er av potetsorten Innovator. Vår frityrolje hos leverandør og i restaurant er lik, og er i henhold til norske forskriftskrav mht til transfettinnhold under 2 prosent. I henhold til våre analyser har vi 0,1 prosent transfett i vår MacFry. Dette blir verifisert regelmessig.