6 varme fristelser i førjulstiden

Inviter inn på en varm hvit sjokolade med appelsin.

SØT FRISTELSE: Det ser unektelig litt mer eksklusivt ut med denne hvite varianten av kakao.
Publisert

(SIDE2): Førjulstiden inviterer til hjemmehygge med pepperkakebaking, kanskje en gløgg? Et krus kakao eller en kaffevariant med krem smaker også godt i vintermørket.

LES OGSÅ: Blindtest av julebrus: - Dette er ren tortur å drikke!

Vi har samlet seks ulike varme drikker som kan heve hjemmekosen enda et hakk. Her er våre favoritter!

LES OGSÅ: Ting du neppe visste om 20 kjente julesanger

Varm eplecider

(Oppskrift er hentet fra Greteroede.no)

(4 porsjoner)
6 dl eplejuice
1/2 dl solbærsirup
2 ss presset appelsinsaft
2 stk kanelstang
1 skive appelsin

SLIK GJØR DU: Eplejuice, solbærsirup, presset appelsin og kanelstenger kokes opp. La det hele trekke, like under kokepunktet, i en time. Jo lenger de trekker, jo mer smak. Er blandingen for syrlig, kan den søtes med litt mer solbærsirup. Sil fra kanelstenger og hell varm eplecider i store krus.Serveres rykende varm!

LES OGSÅ: De 10 rareste julefilmene

LES OGSÅ: Slik unngår du at juletreet drysser

LES OGSÅ: Blindtest av pepperkaker: - Bleik farge og for mye nellik

Varm hvit sjokolade med appelsin

(Oppskrift er hentet fra melk.no)

(4 porsjoner)
2 dl vann
200 g hvit kokesjokolade
2 stk appelsin , revet skall og saft
10 dl melk

LES OGSÅ: Lotte gir bort julegaver til fremmede: - Jeg tror folk skjemmes av å spørre om hjelp

SLIK GJØR DU: Kok opp vann i en kjele. Hakk opp sjokoladen og smelt den i det varme vannet under omrøring. Tilsett melk og appelsinskall og varm opp til rett under kokepunkt, under omrøring. Ta kjelen av varmen og tilsett appelsinsaften. Sil den varme sjokoladen før servering. Server den varm, gjerne pyntet med appelsinskall og en kremtopp.

LES OGSÅ: Dette gir oss den magiske julefølelsen

Appelsingløgg

(Oppskriften er hentet fra Greteroede.no)

(4 porsjoner)

6 dl appelsinjuice
2 ss honning
1/4 ts malt anis
1/4 ts malt ingefær
1/2 ts tørket koriander
10 hele nellik
2 ss rosiner
1 ts grovhakkede mandler

SLIK GJØR DU: Bland appelsinjuice, honning og krydder i en kjele og kok opp. La gløggen stå å trekke til seg smak fra krydderne. Sil den før servering, og server rykende varm.

Honning kan sløyfes om du ønsker annen søtning i stedet.

LES OGSÅ: Side2 har testet julekalendere

Solbærgløgg

(Oppskriften er hentet fra Matprat.no)

(Gir en liter gløgg)

2 dl eplejuice
4 dl solbærsaft
4 dl vann
1 ts malt kardemomme
1 stk hel kanel
4 stk hel nellik

Mandel- og rosinblanding:
1 dl mandler
1 dl rosiner

SLIK GJØR DU: Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og kok opp. Sett blandingen kaldt til neste dag. Sil bort krydderet og ha blandingen over på rene flasker. Skru på lokk. Server gløggen varm, gjerne med en blanding av hakkede mandler og rosiner.

LES OGSÅ: Stor test av årets julemarsipan: - Den skal være litt seig og smake fersk

Sjokoladekaffe med kremtopp

(Oppskrift er hentet fra Trines matblogg)
(Gir to kopper)

2,5 dl espresso eller sterk kaffe
3 dl melk
75 gram mørk kokesjokolade
1 kanelstang
ca 2 ts brunt sukker
eventuelt litt lettpisket kremfløte

LES OGSÅ: Test deg selv: Kan du julesangene?

SLIK GJØR DU: Lag espresso eller sterk kaffe. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og la det varmes forsiktig opp uten å koke. Rør en gang iblant. Sjokoladekaffen er ferdig når sjokoladen og sukkeret er helt oppløst. Fjern kanelstangen og server umiddelbart, gjerne med en kremtopp i.

LES OGSÅ: Slik krydrer du ribba til jul

Varm epledrikk med vanilje og kanel

(Oppskrift er hentet fra Rema.no)

(4 porsjoner)

1 liter eplejuice
1 stk kanelstang
1 stk splittet vaniljestang
1 ts honning
2 stk sitron i skiver, eller eple.

SLIK GJØR DU: Kok opp eplejuice med kanel- og vaniljestang. La det trekke i 10 minutter. Smak til med honning. Sil drikken og server med eple- eller sitronskiver.