Slik får barna det moro på utflukt

Thailand er ikke bare sol og bad, men også elefanter, templer og markeder. Barn kan være med på det meste – helt med.

Publisert Oppdatert
_Barn på tur_ i Thailand
_Barn på tur_ i Thailand

Episoder som gjenstår

Følgende episoder gjenstår av Barn på tur:

  • 7. juni: København, Danmark
  • 14. juni: Manavgat, Tyrkia

Trudes blogg fra Thailand

Mens Trude Hole var med barna i Thailand, skrev hun en serie blogger om ferieoppholdet:

Blogg 1

Blogg 2

Blogg 3

I fjerde episode av vår nett-tv-serie Barn på tur skal alenemamma Trude Helén Hole (42) og hennes tre barn teste utflukter på Khao Lak.

Tour de Lak

De drar på elefantsafari i jungelen, og kjenner spenningen stige når de får øye på en giftslange to-tre meter oppe i trærne.

De padler i kajakk, bader i en kulp under et fossefall, snorkler i havet, drar på båttur til en liten paradis-øy, kjøper frukt til noen munker, lærer hvordan man oppfører seg i et tempel, opplever gleden ved å prute ned prisen på et marked, får kjenne thaimassasje på kroppen, og ser sjimpanser sprette rundt og bli foret med bananer.

Begeistring

- Jeg prøver å påvirke barna mine til være nysgjerrige, slik at de kjenner begeistring i stedet for frykt hvis de skulle oppdage en slange oppe i trærne, sier Trude.

I forrige episode av Barn på tur serverte hun en rekke tips til aleneforeldre på ferietur med barn.

Natur og kultur

Den perfekte charterferie for Trude, er å finne sjelsro under solen, leke masse sammen med Josefine (5), Johannes (9) og Herman (11), og utforske den lokale kulturen og naturen.

- De utfluktene vi dro på i Khao Lak-området, var omtrent de samme som vi ville ha valgt om vi ikke ble fulgt av et tv-kamera, sier Trude.

Hun har tidligere tatt med barna til Hellas, Egypt, Mallorca, Kanariøyene, fastlands-Spania, Portugal og Nord-Norge.

- I Nord-Norge er det obligatorisk med nattlige utflukter hvor vi leter etter ville dyr i midnattsol. Full begeistring i hele familien, sier Trude.

Varmt og langtekkelig

- Min erfaring er at de som arrangører utflukter på chartersteder, kunne ha tenkt mer barnevennlig. Mange aktiviteter foregår midt på dagen, når sola varmer ekstra intenst. Dessuten er en del turer i lengste laget for små barn, påpeker Trude.

- Å føle at man er "stuck" på en utflukt som i utgangspunktet virket svært så barnevennlig, er litt kjedelig.

Avslappet kontroll

- Programleder for Barn på tur, Silje Larsdotter Hådi, sier hun lærte mye av å følge Trude som reiseleder for sine tre barn.

- Hun har full kontroll, men er likevel avslappet. Ferien deres var full av aktiviteter og barna var fulle av energi nesten hele tiden - kanskje fordi aktivitetene var varierte og Trude hadde lagt inn viktige pauser, skryter Hådi.

- Hun skapte interesse hos barna ved å prate i forkant om hva de skulle oppleve på utfluktene. Jeg har lært mye som mor av å se hvordan Trude reiser med barn!

Les også:

Ferie - høysesong for krangling

Unngå syke barn på reisen

PRØV NÅ: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning