Barneoppdragelse og foreldrerollen

-Skryter av at vi har tid

Plateaktuelle tobarnspappa Klaus Sonstad tror det er blitt status å vise at man har mye tid sammen med barna sine.

SKILT: IKke alltid kult å være skilt, mener  Klaus Sonstad.
SKILT: IKke alltid kult å være skilt, mener Klaus Sonstad. Foto: FOTO: Tor Erik H. Mathiesen/SCANPIX
Publisert Oppdatert
Slike begreper som kvalitetstid er kanskje noe man har behov for når man ikke føler at man fikser ting

- På lørdag hadde vi vært ute og handlet. Huset var ryddet på forhånd. Da vi kom hjem satt vi alle tre og puslet med våre ting uten at vi gjorde noe sammen. Vi var fysisk sammen, men på hver vår planet. Da ble vi enige etterpå om at vi hadde det skikkelig fint, sier Klaus Sonstad.

Les mer: Psykologen om "kvalitetstid"

Han er pappa til en jente og gutt på hendoldsvis 6 og 9 år. Nå er han aktuell med barneplaten «Indianer Cowboy». Etter karrieren med Are og Odin hadde han oppdragerprogrammet "Kos & Kaos" på NRK.

Har ikke behov for kvalitetstid

- Slike begreper som kvalitetstid er kanskje noe man har behov for når man ikke føler at man fikser ting. Hvis du har en god miks av jobb, barn og ditt eget liv, tror jeg man i mindre grad føler at man trenger å definere en tid med barna som kvalitetstid i motsetning til annen tid.

Flinkere fedre

Klaus Sonstad tror ogå begrepet har gått litt i oppløsning fordi foreldre, og kanskje spesielt fedre, er blitt flinkere til å være tilstede i barnas hverdag enn tidligere.

- Nå ønsker vi å framstå som gode foreldre som bruker mye tid på barna våre, og prioriterer dem. Selv om jeg tror vi jukser litt og kanskje jobber mer enn vi gir uttrykk for, har mange mulighet for å jobbe om kvelden. Det er klart mer i tiden å hente tidlig i barnehagen for heller å jobbe om kvelden, sier han.

- Jeg tror ikke det viktigste for barna er at man gjør spesielle kvalitetsaktiviteter sammen med dem. De trenger trygghet, tid og følelsen av at du er tilgjengelig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning