Kate Middletons baby

Briter vedder om navn på tronearvingen

Flere briter velger å vente med å navngi barna sine til Kate og William offentliggjør navnet på den nye tronearvingen.

HVEM SKJULER SEG I MAGEN? Om det er en jente eller gutt som paret venter er fremdeles uvisst. Det britiske folket har begynt å spekulere i navn som barnet kan få.
HVEM SKJULER SEG I MAGEN? Om det er en jente eller gutt som paret venter er fremdeles uvisst. Det britiske folket har begynt å spekulere i navn som barnet kan få. Foto: FOTO: Stellapictures
Publisert Oppdatert

Lørdag 13. juli har Kate Middleton, hertuginne av Cambridge, termin.

Om det blir en gutt eller jente er ennå uvisst, noe som har fått flere briter til å vedde om navnevalget.

Ifølge nettstedet «Madeformums» tror eksperter at tusenvis av par sannsynligvis kommer til å hente inspirasjon til navnevalget på barna sine fra navnet på den kommende prinsen eller prinsessen.

I Storbritannia har foreldre seks uker på seg til å bestemme navn på barnet, noe som resulterer i at tusenvis av par er forventet å vente med navnevalget til tronearvingen er født.

Den ledende shopping-nettsiden Netvourchercodes.co.uk, har i den anledning spurt 400 britiske mødre om de kunne tenke seg å vente med å navngi barna.

10 prosent svarte ja.

Britiske medier har også spekulert i om Kate har tenkt å bruke hypnose under fødselen.

Alexandra eller George

Det har blitt foretatt veddemål blant britene hvor de vedder om navn på den lille.

Navnene det veddes om er gamle, kongelige navn som har lang tradisjon i Storbritannia.

På topplisten om det blir en jente:

Alexandra, Charlotte, Victoria og Elizabeth

Topplisten om det blir en gutt:

George, James, Phillip og John

En britisk, høygravid, vordende mamma har sammen med ektemannen, bestemte seg for å vente med navn til barnet.

Hun forteller: «Vi har tenkt på en del navn, men vi ha begge bestemt at det ville vært fantastisk å se hva Will og Kate velger først. Jeg elsker navnet Alexandra, så om vi får en jente så vil det være det sannsynligvis være det valget vi tar.»

Også en annen kommende mamma vil vente.

«Jeg har termin før Kate, men jeg vet allerede nå at jeg definitivt vil ha det samme navnet de velger. At Will og Kate venter en tronearving er en såpass stor begivenhet at det kommer til å bli husket for alltid, akkurat slik som kongebryllupet. At jeg gir mitt barn det samme navnet som de velger, vil være min personlige måte å feire på».

Tror på Diana

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, tror at arverekken til tronen vil få en betydning for valg av hovednavn.

- Tradisjonen tro vil en prins eller prinsesse få fire navn. Hvis det blir en jente, tror jeg bestemt et av navnene blir Diana, men hovednavnet tror jeg blir Alexandra, Mary eller Elizabeth. Kanskje alle tre? sier han til Foreldre.no

Han forteller at Phillip også kan være et potensielt navn, selv om det er andre navn han tror mer på.

- Hovednavnet tror jeg blir George, Albert eller James. Eller kanskje Henry, sier han

Usikker på navn? Dette sier barnets navn om deg.

- Rart om de ikke bruker Elizabeth

Førsteamanuensis og språkforsker ved Universitetet i Bergen, Ivar Utne, tror George og Alexandra er sannsynlige navn for de kongelige, vordende foreldrene.

KALLES OPP ETTER MOREN? Kongeekspert Kjell Arne Totland, tror bestemt at den lille kommer til å få Diana som ett av navnene dersom det blir en jente.
KALLES OPP ETTER MOREN? Kongeekspert Kjell Arne Totland, tror bestemt at den lille kommer til å få Diana som ett av navnene dersom det blir en jente. Foto: FOTO: Stellapictures

George og Alexandra er navn som har gått mye i de forskjellige kongehusene, men han tror at Elizabeth er enda mer sannsynlig dersom det blir jente.

- Jeg vil tro at hun får Elizabeth som ett av navnene, selv om jeg er usikker på om det blir førstenavn. Det blir veldig rart om de ikke bruker Elizabeth. Det ville vært en fornærmelse mot dronningen, sier han til Foreldre.no

Utne mener også at Charlotte og Victoria er navn som går igjen i England, og forteller at Charlotte er et navn som er typisk til å komme tilbake til oss i Europa.

Totland også tror Victoria og Charlotte kan være aktuelt.

- Men det kompliserer det nok litt at de får en regjerende dronning Victoria i Sverige, selv om det er en generasjon før. Mange briter tipper forøvrig at prinsessen kan få navnet Charlotte, sier han.

Ivar Utne har i likhet med Totland, James og Phillip som favoritter blant guttenavnene.

Utne mener at etter som Phillip er bestefaren til William og Harry, vil det være sannsynlig at dette navnet kan bli valgt.

Videre forklarer han at dette er navn som oser av engelsk tradisjon, så han tror det er stor sannsynlighet for at disse navnene er potensielle.

- De kan jo overraske

Utne ser en mulighet for at paret kan velge et overraskende navn.

- De kan jo overraske som de gjorde med Estelle i Sverige, men jeg tror de kommer til å velge et tradisjonsnavn, sier han.

Hva tror du barnet kommer til å hete? Diskutér gjerne under.

Les også:

Seks tegn på at du burde velge et annet navn til barnet

Hvem velger barnets navn?

Her er navnene som ingen andre barn har

Disse navnene blir hotte i 2020

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning